Vyplatí se revitalizace bytového domu?

Jde-li vám spíše o návratnost v podobě úspor za energie, tak to se pak odvíjí od konkrétních kroků provedené revitalizace
  |  Komerční sdělení

Také již delší dobu přemýšlíte nad tím, jestli je pravda, že investice do revitalizace se mi nikdy nevrátí? Nebo byste rádi věděli, za jak dlouho by se vám to eventuálně vrátit mohlo?

Na celou problematiku se můžete dívat z několika úhlů pohledu. Pokud se zaměříte na hodnotu majetku, návratnost investice do revitalizace bytového domu je v podstatě okamžitá. Samotná hodnota bytu, který se nachází v zateplené budově, se ihned zvýší o 10-30 %. Přesná hodnota závisí samozřejmě také na lokalitě, v jaké je dům situován.

Jde-li vám spíše o návratnost v podobě úspor za energie, tak to se pak odvíjí od konkrétních kroků provedené revitalizace. Co přesně se chystáte udělat a také v jaké hodnotě. Nejčastěji tuto otázku směřujeme k zateplení fasádyPočítat musíte pouze investici do těch vrstev fasády, které byste nedělali v případě, že byste pouze prováděli opravu fasády a dům nezateplovali. Protože oprava fasády by vás jistojistě dříve nebo později čekala tak jako tak. To znamená, že pak v podstatě počítáme návratnost investice, kterou jsme vložili do izolantu, lepidla a výztužné tkaniny. Takováto návratnost se pohybuje řádově kolem sedmi let v závislosti na tloušťce a druhu izolantu, který byl při revitalizaci bytového domu použit.

Co z toho tedy plyne? Myslím, že odpověď je jednoznačná – ano, revitalizace bytového domu se vyplatí. Její návratnost co se úspory energií týče, se pohybuje kolem sedmi let. A návratnost v podobě zhodnocení jednotlivých bytů v budově, kde byla revitalizace provedená, je prakticky okamžitá. Není tedy důvod více váhat a v tuto chvíli už byste měli mít jasno, že se to vyplatí i vám.

Výborným a spolehlivým partnerem pro revitalizace vašeho bytového domu může být KADAŇKA stav s.r.o. z Brna. Provádí kompletní obnovení či oživení domů, které již nevyhovují současným požadavkům na komfortní bydlení. Postarají se o výměnu problematických částí konstrukcí, jako jsou okna a dveře, a především vám jejich práce zajistí snížení provozních nákladů. Revitalizovaný objekt bude odolnější k povětrnostním vlivům. Jeho životnost se prodlouží, hodnota vzroste. A obyvatelé domu jistě ocení lepší a pohodlnější podmínky pro bydlení. Budou si užívat nové zvukové izolace i stálejší tepelné pohody. Zbaví se nepříjemných a mnohdy zdravotně závadných plísní. V Kadaňka-stav.cz zajistí a provedou veškeré práce, které s revitalizací bytového domu souvisí. A vy to budete mít bez starostí.