Počasí jako na houpačce: Meteorolog prozradil, kdy nás čekají krásné teplé dny a kdy déšť a mrazíky

Teploty se v příštích dnech vyšplhají až ke 25 °C
 

Příjemné teploty, kterých zkrátka ještě musíte využít! Meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu prozradil, kdy bychom měli vyrazit na výlet a kdy bude naopak lepší nevytahovat paty.

/PUBLICISTIKA/ Dnes bude polojasno až skoro jasno. „Ráno čekáme místy mlhy nebo nízkou oblačnost. Odpoledne a večer od severu přibývání oblačnosti a později večer na severu ojediněle déšť a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 °C. V noci se mohou ojediněle vyskytnout i přízemní mrazíky,“ prozradil pro Čtidoma.cz meteorolog František Šopko z Českého hydrometeorologického ústavu.

Zítra nás čeká spíše oblačno až zataženo a místy přeháňky. Od západu budou poté srážky a oblačnost postupně ubývat. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 17 až 21 °C, na severu a severovýchodě kolem 16 °C.

V sobotu bude jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty budou 20 až 24 °C.

V neděli můžeme očekávat polojasno až skoro jasno, ráno ojediněle mlhy nebo nízkou oblačnost. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 21 až 25 °C.

„Od pondělí do středy bude oblačno až polojasno. Místy, zejména v jihozápadní polovině území přeháňky nebo déšť. Ráno se ojediněle objeví mlhy nebo nízká oblačnost a nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 °C,“ dodal meteorolog.

Až na občasné ranní mlhy a přeháňky nás tedy čeká týden jak dělaný na výlety a toho se zkrátka musí využít. Připravili jsme si pro vás hned několik tipů na to, kam tento týden vyrazit.

Svatováclavské vinobraní na Pražském hradě

V areálu Svatováclavské vinice a Villy Richter budete mít možnost ochutnat vynikající vína z těch nejlepších vinařství. Degustaci si tak vychutnáte společně s dechberoucím výhledem na celou Prahu v prostředí nejstaršího českého vinohradu. Akce se koná 25. a 26. září od 12:00 až do 18:00.

Slavkov ČokoFest 2021

Pokud ale spíše než vínu holdujete čokoládě, můžete vyrazit do Slavkova, kde se koná festival této sladké pochoutky. Akce se bude konat od 24. do 26. září na Zámku Slavkov. Čeká vás tu výstava historie čokolád, stánkový prodej, vystoupení a dokonce i soutěže.

Historická vesnice umění a řemesel

Tato starověká vesnice nadchne jak děti, tak i dospělé. Můžete si zde vyrobit mýdlo, svíčku nebo se třeba naučit střílet z luku. Nechybí tu ani občerstvení, zdejší specialitou jsou keltské palačinky z pohankové mouky, které si můžete vychutnat v bylinné zahradě a poté se vydat do přírodního labyrintu.

KAM DÁL: S jeho dcerou se stalo něco hrozného. Bývalý fotbalista teď vyzývá muže, aby mluvili o svých emocích.