NEO nebo EOS? Která kryptoměna bude úspěšnější?

Rychlost transakce byla vždy jednou z významných výhod NEO
  |  Komerční sdělení

NEO a EOS jsou dvě nejslibnější blockchainové platformy a silní konkurenti Ethereum. Rok 2021 byl svědkem vzniku vzrušujících projektů, které upoutaly pozornost lidí. Inženýři široce zkoumají platformy jako NEO a EOS pro hostování chytrých smluv a decentralizovaných aplikací (dApps). Díky tomu, že se stali silnými konkurenty Ethereum, blockchainového gigantu, představili základy dApps a modernizovali chytré smlouvy.

Vzhledem k rekordnímu nárůstu bitcoinů a dalších kryptoměn na trhu nabírají blockchainové platformy jako NEO a EOS na síle. Zde se blíže podívejte na jádro technologie NEO a EOS, jejich silné a slabé stránky a na to, která platforma je skutečně schopna tvrdě bojovat s Etherem.

Technologie EOS Blockchain

EOS je decentralizovaný projekt inovace blockchainu, který vypadá, že poskytuje vysokou univerzálnost odesílání dApps a blockchainů. Pojmenovává se jako nejpůsobivější decentralizovaný rámec založený na blockchainu, který umožňuje vývoj, usnadňování a provádění dApps a chytrých smluv. Už jen když se podíváme na EOS kurz, vidíme, že tato kryptoměna má potenciál.

EOS využívá konsensuální algoritmus Delegated Proof-of-Stake (DPoS), který v Ethereu nevidíte. Toto přepracování umožňuje společnosti EOS upustit od požadavku na transakční náklady a nabízí kapacitu pro více transakcí za sekundu (TPS). Nejvýše zaznamenané TPS u EOS je 3 996 oproti 15 TPS Etherea. EOS tak překonává Ethereum v TPS.

Technologie NEO Blockchain

NEO je prvním čínským veřejným blockchainovým projektem. Říká se mu také ethereum Číny, poháněné vizí rozvoje inteligentní ekonomiky. Ekosystém NEO dApps je nejsilnějším návrhem této platformy.

NEO plánuje plnit funkce Ethereum, ale nadřazeným způsobem. Například NEO využívá spíše systém delegované byzantské tolerance tolerance (dBFT) než protokol PoS Ethereum. NEO se dokonce posunul na dBFT 2.0 pro větší spolehlivost. Následně je NEO vybaveno pro řešení 10 000 TPS. To ukazuje, že NEO je při zpracování transakcí lepší než Ethereum.

Nativní měna

NEO je nativní token, který řídí platformu NEO používanou pro vylepšení dApps. Na začátku bylo v bloku genesis vyrobeno 100 milionů mincí. Počátečním finančním podporovatelům bylo nabídnuto padesát milionů coinů a zbylých padesát milionů je zajištěno chytrou smlouvou. Důsledně je dodáváno 15 milionů mincí na podporu prosazování budoucích cílů.

EOS je nativní token, který pohání EOS.IO, který funguje jako pracovní rámec v počítači, který dohlíží a ovládá blockchain EOS. Inženýr musí držet mince EOS na rozdíl od jejich utrácení, aby využil aktiva organizace k výrobě a spouštění dApps.

Od 26. června 2016 do 1. července 2017 bylo šířeno 200 milionů nebo 20 % kompletních tokenů EOS. V současné době je 1,02 miliardy tokenů přivlastňováno na nepřetržitém základě. 100 milionů mincí je drženo v úschově pro block.one.

Rychlost transakce a poplatky

Rychlost transakce byla vždy jednou z významných výhod NEO. NEO je z velké části známý vysokou propustností transakcí, která zálohuje až 10 000 transakcí každou sekundu. Pro smluvní účetnictví jsou rozbočovače voleny libovolně pro řešení transakcí v síti závislé na pokrytí sítí důvěry. V současné době podnik NEO neúčtuje jednotlivcům žádné výdaje za využívání sítě.

Společnost EOS opět částečně naplnila všudypřítomnost kvůli obrovskému počtu transakcí, které dokáže zvládnout za sekundu. Vysoká univerzálnost znamená, že blockchain projektu dokáže zpracovat více než 1 000 000 transakcí za sekundu prostřednictvím plochého škálování. Bez ohledu na to je současný zaznamenaný nejvýznamnější TPS 3 996.

Společnost EOS neočekává, že by jednotlivci prováděli mikroplatby za provádění úkolů na blockchainu nebo posílání zpráv. Po zvážení všech věcí mohou jednotliví designéři rozhodnout o svých transakčních poplatcích, které jsou obvykle nízké. Organizace mohou doprovázet své adaptační techniky.

Klíčový rozdíl mezi protokoly blockchainu

EOS.IO závisí na DPoS a nápadu souhlasu na základě rolí pro úkoly. Blockchainový protokol zvažuje přizpůsobivost s ohledem na vypořádání se s okamžitými opatřeními, jako je rollback, zmrazení a oprava aplikací kontaminovaných chybami.

NEO opět využívá byzantskou odolnost vůči chybám, která podle ní představuje zlepšení důkazů o práci a DPoS. S tímto výpočtem se každý jednotlivec, který je držitelem NEO, může rozhodnout, kdo bude jeho uzlem konsensu, který bude odpovědný za rozhodnutí o bloku. Zatímco NEO se soustředí na brilantní ekonomiku, EOS více ukázal na budování dApps pro digitální svět. Kompletní přehled o scéně EOS dApps doporučuje, aby přicházely, ale vyžadovalo by to určité investice.

Závěrem lze říci, že NEO i EOS mají velký potenciál expandovat v éře blockchainové technologie. Ale pokud jde o poskytování tvrdé konkurence společnosti Ethereum jako preferované platformě pro chytré smlouvy a dApps, zdá se, že EOS má lepší rok než NEO.

Klíčová slova:
Neo
EOS