Rozchod bolí každého. Jak se s ním vypořádat a být silnější?

Pokud nebudete do flirtování zapojovat ihned city, uvidíte, že budete sebevědomější
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Rozchody nebývají pěkné. Jen zřídkakdy se dva lidé rozejdou v přátelském duchu a zůstanou nadále přáteli. Pokud se nejedná o manžele, kteří spolu mají děti a musejí spolu vycházet, je pravděpodobné, že ze života toho druhého zmizí navždy. Jak se s rozchodem vypořádat, najít svou ztracenou sebedůvěru a být silnější?

Dejte průchod emocím

V prvé řadě je nutné dát průchod emocím. Buďte smutní, naštvaní a negativní. Emoce v sobě neduste. Někomu pomáhají dlouhé procházky, někdo se dá po rozchodu na kickbox. Najděte si i vy svůj koníček, který vám pomůže vypořádat se s negativními emocemi. A rozhodně se nestyďte navštívit i specialistu a popovídat si s ním. Není žádná ostuda, když se otevřeně staráte o své psychické zdraví a v rámci péče sami o sebe navštěvujete ordinaci psychologa.

Vraťte se do hry

Přestože někteří muži se po rozchodu ponoří do světa „jednorázovek“ a sexuálních dobrodružství na jednu noc, ženy tento styl seznamování nevyznávají. Člověka, se kterým jste byli zvyklí trávit spoustu času, člověka, který znal vaše tajemství, sny a s kterým jste sdíleli život, nenahradíte druhý den po rozchodu.

  • Je dobré navazovat nové vztahy a někdy neškodí, pokud se do vztahu vrhnete nejprve tělesně.
  • Moderní technologie nabízí celou řadu možností, jak si užít zábavu, ale nenavazovat rovnou doživotní milostný vztah.
  • Pokud vás láká zkusit po rozchodu něco jiného, nechcete se okamžitě znovu vázat a jste zvědaví, jaké to je mít pouze nezávislé vztahy, které nemusí vést k ničemu vážnému, podívejte se na sex seznamky.

Skvělý je srovnávač Lovino, který nabízí přehledný seznam prověřených seznamek.

Někdy může být sex pouze sex

Někdy totiž sex může být pouze sex. Jak se ukázalo, jedna z účinných metod, jak se vyrovnat s rozchodem, je seznamovat se s novými lidmi. Jakmile budete připraveni posunout se dál, ale nebudete mít zájem ihned skočit do další vážné známosti, věřte, že povrchní milostné pletky vás dostanou ze splínu po vašem minulém partnerovi.

Uvědomte si svou sílu

Pokud nebudete do flirtování zapojovat ihned city, uvidíte, že budete sebevědomější, budete si více uvědomovat svou sílu a také spatříte, že jste žádoucí, a rozchod s předchozím partnerem rozhodně neznamená, že jste odepsaní.

Nejste-li připraveni na novou vážnou známost, nebojte se vzít věci nezávazně. Seznamujte se, flirtujte a nechte potenciální partnery, ať se vás snaží zaujmout a trochu vás i rozmazlují. V žádném případě jim ale nedávejte plané naděje. Jestliže jste si vědomi toho, že z případné známosti na jednu noc nic nebude, řekněte to dotyčnému na rovinu. Nechcete přeci zraňovat city ostatních.

Změna může být dobrá

Další znakem, který je pro lidi po rozchodu typický a který se ukázal jako nápomocný, je potřeba okamžité změny. Ženy nejčastěji upřednostňují změnu vizáže. Nejtypičtějším projevem toho, že jsou po rozchodu připravené vrátit se znovu do života, je změna účesu. Ačkoliv se může zdát, že se jedná o drobnost, která nemůže nic změnit, divili byste se, jak i malá změna dokáže dělat divy.

Před radikálními rozhodnutími se ale poraďte se svými nejbližšími přáteli a rodinou. V návalu silných emocí by se totiž mohlo stát, že se jedná o impulzivní rozhodnutí, kterého byste později litovali. Proto je důležité změny probrat s lidmi, kteří vás znají, a dát na jejich názor.

Rozchody jsou běžnou součástí života. Nejsou pěkné a člověku dokážou zničit veškeré vize a plány do budoucna, ale je důležité uvědomit si, že vždy existuje světlo na konci tunelu. Jestliže vám váš předchozí vztah nevyšel, neznamená to, že vás nepotká nějaký lepší.

Klíčová slova: