Nejnebezpečnější sekta: Kromě násilí a zastrašování používá i další hrůzné metody

Jedním z rozšířených kultů je také Eastern Lighting. Vznikl v roce 1991. Má přes tři miliony členů
 

Kult s názvem Eastern Lighting si vybírá zejména osamělé ženy. V centru jejich víry stojí přesvědčení, že se Ježíš reinkarnoval, a snaží se o tom brutálními metodami přesvědčit každého, kdo sektě zkříží cestu. Toho, kdo se k nim nechce dobrovolně připojit, stihne krutý trest.

Tato sekta, na rozdíl od většiny křesťanů, nevěří v návrat Ježíše Krista na zemi. Její členové se totiž domnívají, že už se vrátil a pobývá zde v podobě Číňanky středního věku. Církev Všemohoucího boha, také známou jako Eastern Lighting, založili v Číně v roce 1991. Za tu dobu se do ní přihlásilo přes tři miliony členů.

V centru jejich víry je přesvědčení o tom, že se Ježíš reinkarnoval jako Číňanka. Dokonce i je prý známo, o jakou ženu se jedná. Členové sekty věří tomu, že se Ježíš vtělil do přítelkyně zakladatele Eastern Lighting Zhao Weishana.

Nebezpečný kult

Sekta údajně vznikla tak, že v roce 1991 začala jedna sestra v církvi dostávat zjevení a lidé byli přesvědčeni o tom, že skrze ní mluví duch svatý. Čínská vláda tento kult v roce 1995 oficiálně zakázala.

Tato církev totiž údajně nebyla zrovna mírumilovná. Tamní média ji prohlásila „nejnebezpečnějším čínským kultem“ vůbec. Bylo tomu ale opravdu tak, nebo se tato náboženská skupina stala obětí čínské perzekuce?

Vzhledem k politickému postavení církve je téměř nemožné získat o ní detailní informace. Existuje ale hned několik veřejných svědectví o její struktuře a zvycích, ze kterých naskakuje husí kůže.

„Pokud se nepřidáte, zemřete na rakovinu“

Tato sekta byla také ochotná poskytnout rozhovory univerzitním učencům, kteří poté potvrdili, že se jedná o organizaci používající násilí. Členové Eastern Lighting k tomu, aby udrželi lidi uvnitř sekty a k naverbování nových, používají nátlak, zastrašování a v neposlední řadě také brutální násilí.

Vybírají si zejména osamělé ženy a již několik lidí dokonce donutili opustit jejich rodiny a majetek.

„Klepají na dveře v celé Číně. Lidi se snaží zastrašit tím, že když se k církvi nepřidají, tak půjdou do pekla nebo zemřou na rakovinu,“ řekla Emily Dun pro CNN.

Trest smrti

V 90. letech popularita Eastern Lighting rostla, protože lidé na přelomu milénia očekávali konec světa. To se sice nestalo, ale sekta se nějakým způsobem udržela.

Dva roky poté unesli 34 členů protestantské církve a poté se je snažili konvertovat tím, že je drželi proti jejich vůli celé dva týdny.

V roce 2014 ubili ženu v restauraci, kde se podávalo rychlé občerstvení, protože odmítla dát své číslo členům sekty, kteří nabírali nováčky. Dva z těchto vrahů byli usvědčeni nejvyšším lidovým soudem k trestu smrtii. Jeden z nich v tamních zprávách prohlásil: „Nelituju toho, byla zlá. Byl to zlý démon, zlý duch.“

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Žena skočila do výběhu se lvy v červených šatech a s kyticí růží. A pak se děly věci.