Pleť po menopauze: Jak se o ni starat, aby působila svěže a mladistvě?

Nejdůležitější v péči o pleť po menopauze je hydratace
 

V určitém věku naše pleť ztrácí svou elasticitu a produkce kolagenu, který ji vypíná, se nenávratně snižuje. Největší rozdíl na vašem obličeji můžete pozorovat po menopauze, v tom období ji totiž ovlivňují hormony, a to ne zrovna pozitivně. Naštěstí existuje spousta tipů a triků, jak se o pleť starat tak, aby se vám vrásky vyhnuly obloukem.

Menopauzu si většina z nás spojí s návaly horka, pocením a nespavostí, na to jsme připraveny. Dalšími příznaky, které nás v tomto životním období čekají, jsou bohužel také změny pleti. Ty lze ale naštěstí dobrou péčí do určité míry minimalizovat.

Hydratace

V péči o pleť při nebo po menopauze je nejdůležitější ji hydratovat, a to jak zvenku, tak i zevnitř.

Položte si proto nejlépe na stůl láhev s vodou a celý den ji popíjejte, abyste tak zabránili dehydrataci. Bez kvalitního pitného režimu vám totiž žádné krémy ani séra nepomohou.

Jak na pleť ve dne?

Přes den rozhodně nezapomeňte chránit svou pleť denním pleťovým krémem s SPF faktorem, díky kterému se vyvarujete vzniku "stařeckých skvrn“, které na obličeji žádná z nás asi vidět nechce. Rozhodně také není na škodu spolu s hydratací zevnitř přidat i tu zvenčí, k tomu vám poslouží hydratační sérum, které na pleť aplikujete před krémem s ochranným faktorem.

Ideální volbou jsou séra s kyselinou hyaluronovou, která pleť hydratují do hloubky.

Čištění pleti

Makeup z pleti nejprve jemně odstraňte čisticím přípravkem na olejové bázi a poté, co olejová složka čističe všechna líčidla rozpustí, pokračujte nejlépe ještě s jemným hydratačním čisticím gelem.

Obličej po vyčištění jemně vysušte ručníkem a můžete pokracovat ve vaší večerní rutině.

Co aplikovat v noci?

Skvělou volbou na noc je jakýkoliv noční krém, který slibuje hloubkovou hydrataci. Přesvěčte se ale, že se skutečně jedná o krém na noc, jejich složení se totiž liší a hydratují mnohem efektivněji.

Pokud chtete zjemnit vrásky, přidejte do své denní rutiny i retinolové sérum, které aplikujete před nočním krémem na suchou pleť. Retinol bojuje proti vzniku nových vrásek a ty staré po jeho používání vypadají mnohem jemněji.

Zdroj: Everyday Health

KAM DÁL: Posílení imunity: Díky těmto běžným potravinám v zimě nic nechytnete.