Jak připravit parádní vánoční výzdobu za pár korun? Je to překvapivě jednoduché

Jako dekorace vám poslouží i stuhy, které vám zbyly při balení dárků
 

Období zdobení stromečků a kupování vánočního kapra už je zase tu a s ním i zdlouhavá výzdoba celého bytu nebo domu, za kterou často utratíme více než za samotné dárky. Tento rok ale může být vše jinak. Existuje totiž hned několik skvělých způsobů, jak si to doma vyzdobit krásně, levně a za pár minut.

Vánoční shon už je téměř v plném proudu a každý z nás se snaží šetřit, kde jen může, abychom mohli nadělit spoustu dárků. Výjimkou nemusí být ani samotná vánoční výzdoba. Jde to totiž i za pár korun.

Adventní kalendář trochu jinak

Krásné adventní kalendáře s malými čokoládkami v každém okénku se mohou často velmi prodražit. Naštěstí ale nejsou nutností.

Na výrobu alternativního kalendáře vám bude stačit 24 papírových pytlíčků, provázek, kolíčky a nějaké malé hračky nebo třeba nějaké zdravé mlsání. Pokud máte doma malé holčičky, skvělým tipem jsou i gumičky a sponky do vlasů.

Napište na papírové pytlíky čísla od jedné do deseti a zavěste je někam, kde na ně bude možné lehce dosáhnout pomocí kolíčků a provázku.

Poté už jen stačí nechat děti každý den jeden sundat a objevit, jaké se v něm skrývá překvapení.

Vchod do domu

Pokud si přejete, aby na vás hned po příchodu domů dýchla vánoční atmosféra, nejlepším způsobem je umístit nějaký typ dekorací přímo do předsíně, kde je okamžitě zpozorujete vy i návštěva.

Jednou z nejjednodušších dekorací je sváteční váza. Přineste si domů z lesa několik větývek jedličnanů, umístěte je do vázy s vodou a zavěste na ně několik ozdob.

Nejen že vás doma uvítá vůně stromů, ale také na vás ihned zapůsobí vánoční nálada.

Zbyla vám stuha?

Dokonce i ze zbylé stuhy a vánočních kartiček lze vytvořit něco úžasného. Budete potřebovat kousky stuhy, které vám zbydou při balení dárků, ozdoby a kartičky, které máte navíc, a kolíčky.

Stuhu zavažte na vyvýšená míste v bytě, jako je zábradlí u schodiště, klika u okna a podobně.

Na spodní konec stuhy pověste ozdobu a pokud vám zbyly nějaké kartičky, můžete je na stuhu připevnit pomocí kolíčků a máte hotovo.

Zdroj: Idealhome

KAM DÁL: Dvouletá holčička šokuje internet. Má nejspíše ty nejkrásnější vlasy, které jste kdy viděli.