Fenku postřelili a nechali u silnice. Nyní popírá zákony přírody

Handicapovaná fenka Dixie se dokáže pohybovat po dvou předních končetinách. Dokonce umí i sejít schody
 

Fenku Dixie našli její noví majitelé v zuboženém stavu. Musela podstoupit několik složitých lékařských procedur a řekli jí, že už nikdy nebude moci chodit. Dixie se ale nevzdává a svou chůzí po dvou předních nohách popírá gravitaci. Přesvědčte se sami.

Pejsci se speciálními potřebami často v útulku zůstanou velmi dlouhou dobu, než si je někdo vybere k adopci, nebo se jí zkrátka ani nedočkají. 

To ale rozhodně nebyl případ Dixie, která má za sebou smutný životní příběh se šťastným koncem. Její původní majitelé ji postřelili a nechali ji umírat pomalou smrtí na okraji silnice.

Fenka se kvůli zranění nebyla schopná pohnout, a tak na místě ležela bez hnutí celé hodiny a bojovala o holý život.

Nakonec ji objevili její současní majitelé, kteří si Dixie kvůli její bojovné povaze ihned zamilovali.

Dixie se totiž nevzdává.

Už nikdy nebude chodit?

Lékaři jim ale po sérii několika náročných operací páteře a amputacích, které musela podstoupit, řekli, že už nikdy nebude moci chodit.

Její noví majitelé tomu ale odmítli uvěřit a přihlásili pejska na rehabilitaci, která fence nakonec umožnila chodit nejen s pomocným kolečkovým postrojem, ale dokonce i po předních dvou nohách.

Dixie má nyní desetitisíce fanoušků na svém instagramovém profilu a miluje chození na procházky. Na kratší procházky se prý ráda vydá po dvou, ale pokud jde o delší procházku, tak ji její majitelé raději vybaví pomocným kolečkovým postrojem.

Balancování na dvou předních tlapkách zkrátka musí být pro Dixie vyčerpávající. Zvládá to ale skvěle, dokonce zvládne bez pomoci i po dvou sejít schody.

Její majitelé se stávají nadějí pro všechny handicapované pejsky v útulcích, které si nikdo nechce adoptovat. Většina lidí se totiž péče o pejska se zdravotními problémy bojí.

Rodina Dixie ale na sociální síti ukazuje desetitisícům, že to není tak děsivé, jak si mysleli, a že jim jejich úsilí adoptovaný domácí mazlíček několikanásobně vrátí.

KAM DÁL: Torze žaludku u psa může mít tragické následky. Veterinářka radí, jak zvíře krmit a na co dávat pozor.