Chcete se zbavit šedin? Pomůže vám s tím tato běžná potravina

Šedivění vlasů vám pomohou oddálit černá sezamová semínka
 

Všichni víme, že změna jídelníčku nám může pomoci s prevencí celé řady nemocí, to ale zdaleka není vše. Nevyhnutelné není dokonce ani šedivění vlasů a do určité míry mu lze předejít, nebo ho alespoň můžeme o několik let oddálit. Pomůže vám s tím toto jídlo.

Šedivé vlasy jsou často spojovány pouze s genetikou, stresem a úzkostí. Jen málokdo si je ale vědom toho, že tento proces může oddálit nebo uspíšit také náš životní styl a především potom naše strava.

Vyvážený jídelníček

Pokud váš jídelníček není vyvážený a postrádá řadu důležitých vitamínů a dalších živin, můžete si v nejbližší drogerii rovnou zakoupit barvu na vlasy, protože s vaší přirozenou barvou vlasů se můžete pomalu, ale jistě rozloučit.

Šedivění vlasů je následkem toho, že nám přestávají plně fungovat melanocyty, které každému vlasu dodávají jeho pigment.

Důvod, proč k tomuto jevu dochází, ale stále vyžaduje další zkoumání. Někteří experti tvrdí, že tento proces je možné zpomalit a v některých případech dokonce i obnovit činnost melanocytů.

Černá sezamová semínka

Výživová expertka Nataly Komova tvrdí, že šediny jsou výsledkem hned několika rizikových faktorů, mezi které patří stres, genetika a potraviny, které konzumujeme.

Tento proces lze podle Nataly poměrně snadno oddálit nebo dokonce zvrátit, ale je třeba zakročit co nejdříve.

Ideální je začít s prevencí šedin ještě předtím, než na sobě nějaké objevíte, ale ani později není jejich oddálení nemožné.

Podle Komovy bychom do našich jídelíčků měli zařadit černá sezamová semínka, která jsou plná antioxidantů a dalších živin. Můžete si je nasypat třeba na omeletu, ale i do polévky.

Tato semínka mimo velké množství antioxidantů obsahují také vápník, hořčík, měď, vitamín B1, zinek, fosfor, aminokyseliny a spoustu vlákniny,“ dodala.

Antioxidanty našemu tělu pomáhají odbourávat volné radikály a zpomalovat tak různé procesy stárnutí, mimo jiné i šedivění.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Brooke Shields nestárne. Ukázala svou dokonalou postavu.