Dívku napadl krokodýl, zachránil ji kamarád. Hrdina si na zvíře troufl dost nezvyklým způsobem

Na dívku ve vodě zaútočil krokodýl
 

Osmnáctiletá Amelie se ocitla blízko smrti poté, co se na dovolené šla zchladit do vody tam, kde to mělo být bezpečné. Bohužel ale nevěděla, co na ni číhá pod hladinou. Nebýt hrdiny, který děsivou událost zpozoroval, z výletu by se nejspíše nevrátila.

Dívka se vydala zaplavat si na dovolené v africké Zambii a byla brutálně napadena stvůrou, která na ni ve vodě číhala. Dívku napadl krokodýl, chytil ji za nohu a pokusil se ji stáhnout pod hladinu.

Plavání na daném místě jí prý povolil její otec, který je s tamním okolím obeznámen, protože jeho rodina má prý v blízkosti místa, kde se celý incident odehrál, farmu. Nyní ale svého doporučení hořce lituje.

Na krokodýla útočil pěstí

Tento děsivý útok by nejspíše nepřežila, nebýt jejího kamaráda, který se potopil pod hladinu a pokoušel se jí pomoci. Hrdinsky bez rozmyslu zakročil, začal na zvíře útočit pěstmi a to Amelii zachránilo. Krokodýl povolil stisk a ona se tak mohla dostat do bezpečí na břeh.

Utrpěla ale velmi závažná zranění. Zvíře ji končetinu ošklivě pokousalo a její kyčel se při útoku dokonce vykloubila. Krokodýl se s Amelií totiž snažil ve vodě otáčet, což je jejich běžné chování při lovu kořisti.

Dívka byla okamžitě převezena do nemocnice, kde podstoupila bolestivou operaci, která se snažila její nohu zachránit.

Nakonec se ale objevily i jiné výpovědi svědků. Někteří tvrdí, že Amélie v době útoku ve vodě neplavala, ale pouze seděla na okraji lodi s nohou přes palubu. V ten moment měl údajně z vody vyskočit krokodýl a na končetinu zaútočit.

Ať už dívka ve vodě plavala, nebo k útoku došlo, když seděla na okraji lodě, na jednom se očití svědci shodují. Amelii napadl krokodýl a celý incident vypadal jako scéna z hororového filmu.

„Báli jsme se hlavně toho, že se do končetiny dostala infekce. Při pokousání zvířetem je to vždy jedna z největších obav,“ vyjádřil se k úrazu tamní lékař.

„Amelii jsme stabilizovali a nyní se snažíme určit, jaká forma terapie pro ni bude nejlepší,“ dodal lékař.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Vlkodlačí syndrom: Tvář lidem porůstá hustou srstí. Z toho pohledu mrazí.