Vánoční dárek pro děti nebo dospělé? Vybírejte z plastikových modelů

Modelářství je zábava nejenom pro děti, ale i pro dospělé
  |  Komerční sdělení

Jak vybrat originální dárek pro někoho, kdo si rád hraje a staví nejrůznější modely? Stačí vybrat ten správný kousek na specializovaném obchodě. Po jakých modelech sáhnout, které budou vhodnější pro děti a co naopak ocení dospělí. To se dozvíte v tomto článku.

Plastikové modely mají mnoho podob

Mezi oblíbenou variantu patří například Revell modely. Jde o značku s dlouhou historií a velmi dobrou kvalitou napříč nabízeným spektrem. Vyrábí plastikové modely ke složení v mnoha různých provedeních. Jako dárek tak můžete vybrat auta, autobusy, helikoptéry, letadla, lodě, vlaky, motorky, vesmírnou či vojenskou techniku a další. Kromě značky Revell se můžete podívat i na jiné výrobce plastikových modelů.

Jak vybírat plastikový model pro děti?

Výběr nejlepší stavebnice pro děti je specifický nejenom kvůli volbě toho správného modelu, ale především při zvolení odpovídající náročnosti. Pro začínající modeláře můžete vybírat stavebnice s označením EasyKit, kde jsou již připravené dílky, které stačí složit dohromady. Pro jednoduché sešroubování jsou připravené také stavebnice Junior Kit. Vyloženě na vystavení jsou v nabídce také celé sestavené modely, které stačí umístit na vhodné místo do poličky či vitríny. Ty však nenabídnou takovou zábavu a rozvoj schopností pro mladé modeláře.

Speciální stavebnice pro dospělé

Modelářství je zábava nejenom pro děti, ale i pro dospělé. Mezi staviteli propracovaných letadel, aut, lodí a podobně jsou skuteční mistři, kteří s pomocí té správné stavebnice dokážou vytvořit naprosto realistickou zmenšeninu opravdového stroje. Pro ostřílené modeláře se nemusíte bát vybírat složité stavebnice, které mohou vyžadovat použití vlastních barev a potřebného příslušenství a vybavení. Obecně však platí, že čím více má obdarovaný hotových modelů, tím těžší bývá objevení takového kousku, který ve sbírce ještě nemá.

Zvolte správné měřítko

Vybrat správné měřítko může být někdy oříšek. Pokud máte zhruba představu o tom, co dotyčný sbírá a jaké stavebnice se mu dobře staví, máte vyhráno. Jinak se pokuste zvolit zhruba takovou variantu, o které si myslíte, že by mohla být nejlepší. Mnohdy je od daného modelu k dispozici pouze jedno měřítko, takže pokud například víte, že dotyčný opravdu chce model lodě Bismarck, vyberte takovou, jakou budete mít k dispozici.

Speciální dárkové sady

Pro usnadnění výběru dárku vám mohou pomoci speciální již připravené dárkové sady. Typicky jde o speciální vydání zajímavého modelu. Oblíbený je například dárkový set s plastikovým modelem lodi Titanic vydávaný k příležitosti stého výročí. Taková sada má krásné balení a pokud již dotyčný nemá nic podobného, máte úspěch téměř zajištěn.

Klíčová slova: