Jak začít jíst zdravěji tak, aby vám to vydrželo? Pomohou vám tyto tipy a triky

Zařazení vajíček a dalších průmyslově nezpracovaných potravin do stravy je ideálním způsobem jak zajistit, že nám zdravé stravování vydrží
 

Už jen vybrat si tu správnou dietu v jejich nepřeberném množství je nadlidský úkon, ještě těžší ale je zařídit, abyste ji dodrželi. Nicméně je to možné a dokonce to ani neznamená, že si už nikdy nebudete moci dát váš oblíbený dezert nebo nějakou slanou pochoutku.

Je zkrátka důležité dodržovat pár jednoduchých pravidel a úspěch je téměř zaručen.

Průmyslově nezpracované potraviny

Zařaďte do svého jídelníčku velké množství průmyslově nezpracovaných potravin.

Existuje totiž velké množství různých druhů zdravého stravování. Ty, které si lze lehce udržet, ale obsahují hodně:

  • ovoce
  • zeleniny
  • oříšků
  • vajec
  • luštěnin

Tyto typy jídel jsou totiž plné vlákniny, vitamínů, minerálů a dalších živin, které nám nejen dodají pocit plnosti, ale také nám pomáhají naše tělo chránit před vznikem různých závažných nemocí, jako je mimo jiné i cukrovka. Dokazují to mnohé studie.

Vyhněte se krátkodobým dietám

Když si vybíráte zdravý jídelníček, podle kterého se chcete řídit, tak se raději zcela vyhněte krátkodobým dietám.

Vždy si při pohledu na daný jídelníček položte otázku: "Je možné takto jíst dlouhodobě?" Pokud odpověď na tuto otázku zní ne, tak je lepší tuto dietu ani nezkoušet.

Je totiž možné, že nejdříve ztratíte velkou část fyzické hmotnosti a budete se cítit, jako že vám daný jídelníček náramně svědčí. Opak je ale pravdou. Výzkumy dokazují, že ve většině případů totiž tato kila naberete ihned zase zpátky.

Profesionální pomoc

Pokud jste ve světě zdravého jídla zcela ztracení a nevíte, kde začít, nebojte se obrátit na výživového profesionála, který vám se vším poradí a zodpoví veškeré vaše otázky.

Dokonce ani není nutné, abyste byli zcela ztracení, obrátit se na výživového poradce je skvělou volbou, i pokud potřebujete pomoci jen se sestavením jídelníčku přímo vám na míru.

Obklopte se zdravými jídly

Pokud víte, že když máte doma zásoby sladkostí a dalších pochoutek, tak zkrátka neodoláte, změňte své nákupní chování. V tomto případě je nejideálnější tyto laskominy zkrátka nekupovat a místo nich si domů přinést třeba oříšky nebo jablka.

Pokud máte ale ten den chuť na čokoládu, snažte se nekupovat si celou tabulku, ale např. jen malou čokoládovou tyčinku, která vám chutě spolehlivě zažene, ale nijak vám neuškodí.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Nápoj, který pomůže předejít vzniku mrtvice. Vědci hovoří jasně.