Jak vyčistit konvici rychle a levně? Pomůže vám tento jednoduchý trik

Rychlovarnou konvici můžete lehce vyčistit i s pomocí citronové šťávy
 

Vaše konvice může zvenku vypadat čistě, je ale potřeba zkontrolovat její vnitřek. V rychlovarných konvicích se často tvoří odolný plak, který je potřeba okamžitě odstranit. Dokonce i odstranění takto odolné nečistoty zvládnete levou zadní, pokud se budete řídit těmito tipy a triky.

Nejlepší tipy na čištění jsou ty, které vám ušetří čas a peníze. Jedním z nich je i tento trik na vyčištění rychlovarné konvice, který vás přijde jen na pár korun.

Ideálním pomocníkem při odstranění usazenin z vnitřku konvice je ovoce, které už dokonce s největší pravděpodobností máte v kuchyni. Jedná se o obyčejný citron, přesněji tedy o citronovou šťávu, kterou můžete získat vymačkáním několika citronů, ale lze ji také zakoupit již hotovou.

Hospodyňky si tento trik zkrátka nemohou vynachválit, některé z nich dokonce tvrdí, že je to jeden z nejlepších způsobů čištění rychlovarné konvice, který kdy vyzkoušely.

Mimo to, že je tento způsob velmi levný, je totiž také velmi účinný v odstranění usazenin na dně konvice. Citronová šťáva je k čištění konvice tak oblíbená také proto, že jde o naprosto přírodní čisticí prostředek.

Citonovou šťávu pouze smícháte s vodou, nalijete do konvice a necháte vařit, poté ji vylijete do dřezu a máte hotovo.

Stejný postup lze také provést za použití několika lžic kyseliny citronové smíchaných s vodou, nebo octa smíchaného s vodou.

Vaše konvice bude jako nová.

Pravidelná kontrola

Je tedy nutné pravidelně kontrolovat vnitřek konvice, zda se tam náhodou netvoří usazenina, a případně ji ihned odstranit pomocí těchto levných a účinných tipů a triků a váš spotřebič bude zářit jako právě zakoupený.

Při použití octa se může stát, že po čištění budete z konvice cítit nepříjemný octový zápach. V tom případě doporučujeme naplnit konvici vodou, nechat ji uvařit a vylít ji. Tento postup opakujte, dokud již ocet z konvice cítít nebudete.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Máte problém s padáním vlasů? Vědci mají jasno, pomohou vám tyto potraviny.