Nákup dětského koberce: Nezáleží jen na materiálu, musí se líbit

Víte, jak vybrat koberec pro děti?
  |  Komerční sdělení

Každý člověk se chce ve svém domě nebo bytu cítit co možná nejpříjemněji. Ještě více to však platí o dětech, které často považují svůj pokojíček doslova za království. Není se čemu divit, vždyť vytvořit si tady mohou maximálně příjemné prostředí. Tedy v případě, že jim tak trochu pomůžeme. My dospělí máme velký vliv na to, jak se naše dítě po psychické stránce cítí. Vytvořit mu pokojíček podle jeho představ nemusí být tak složité. Hodně důležitou roli v takovémto zařizování má bezesporu volba koberce. Ten se totiž může stát ústředním motivem celé místnosti. Jak zvolit ten správný? To vám prozradíme v následujících řádcích.

Umělé, nebo přírodní materiály?

První důležitá otázka, kterou je zapotřebí si položit. Materiál hraje při nákupu koberce velmi důležitou roli. Počítat je třeba s tím, že dítě se na koberci musí cítit příjemně. Také byste měli brát v potaz potenciální údržbu povrchu koberce. Zejména menší děti se ke koberci nebudou chovat tak, jak bychom si my dospělí představovali. Jakékoli dětské koberce tak mnohdy neskutečně trpí. Nejčastěji se do dětského pokoje volí koberce vyrobené ze směsi nylonu a polyamidu. Mnohdy se také objevuje polypropylen. Vlněné přírodní koberce se uplatňují hlavně v případě opravdu malých dítek.  

Vzhled dětského koberce alfou i omegou

Jednoznačně. Vždyť i malé dětské kusové koberce dokážou pokoj dokonale oživit. Dětem se musí líbit. Pokud můžete, rozhodně svou ratolest k nákupu přizvěte a koberec vybírejte společně. Rozhodně pak nebudou řeči, že se dítěti koberec nelíbí. Vždyť si ho samo vybralo. Důležité jsou především motivy. Těch je ale spousta, takže vybrat nemusí být náročné.

Tvarově přizpůsobte koberec místnosti

Záleží na tom, jak je daný pokoj koncipován. Někdy je dobré vsadit na kulaté tvary, jindy se zase hodí spíše hranaté. Hodně oblíbené jsou především kulaté kusové koberce.