Hitlerovo nejpodivnější rozhodnutí, které nacistům prohrálo válku

Adolf Hitler vyhlásil válku průmyslově silné Americe dříve, než musel, a to byl jeho konec
 

Adolf Hitler se na konci války šeredně přepočítal, což mohl být jazýček na vahách, zda konflikt skončí vítězně, nebo porážkou. Jeho rozhodnutí bylo přitom naprosto nelogické. Reakce nacistického Německa na zákeřný japonský útok na Pearl Harbor, která vůbec nebyla nutná, hodně napověděla.

Dne 22. června roku 1941 vstoupili nacisté na území Sovětského svazu.

Porušili tím dohodu mezi nacistickým Německem a SSSR. Hitler ale nikdy nemínil dohodu dodržet, vstup na území Sovětského svazu byl podle něj nezbytný pro jeho plán. Chtěl totiž vytvořit pro Němce novou zemi na východě, a to podrobením Ruska.

Operace Barbarossa

Tento Hitlerův tah se nazýval operace Barbarossa a svým vojákům nepřikázal jen sovětská vojska porazit, ale přímo je "zničit". Zajistil tak, že tato operace bude jedním z nejkrvavějších vojenských tažení vůbec.

Barbarossa se stala rozsudkem smrti nejméně 26 milionům sovětských vojáků a vedla ke studené válce, jejíž pozůstatky doznívají až dodnes.

Zatímco ale byla německá vojska zaneprázdněna na sovětském území, na druhé straně světa se připravovalo něco naprosto nečekaného.

Pearl Harbor

Tehdy totiž, dne 7. prosince, došlo k útoku na americkou základnu Pearl Harbor, který udělal z druhé světové války globální konflikt. Tento incident znamenal, že Amerika a Japonsko jsou spolu oficiálně ve válce.

Po tomto útoku Hitler okamžitě vyhlásil Americe válku. Nikdo ale neví, proč.

Historici se shodují na tom, že se jednalo o jedno z nejpodivnějších rozhodnutí za dobu celého konfliktu. Smlouva, kterou totiž Německo s Japonskem uzavřelo, ho zavazovala pouze k tomu, že  musí Japonsku přijít na pomoc v případě, že ho napadnou americká vojska.

Tato situace od něj žádnou akci nevyžadovala.

Hitler přitom věděl, že proti půmyslové síle Ameriky nejspíše nemá sebemenší šanci. Doufal totiž, že si před válkou s USA stihne podmanit Anglii a Francii a bude tak moci v boji s Američany využít i britský a francouzský průmysl. To se ale nestalo, a přesto nevyčkal.

Údajně spoléhal na pomoc Japonska a na to, že americká vojska zaměstná na dostatečně dlouhou dobu. Věděl totiž, že dokud nevyřeší všechny problémy, které se mu naskytly v Evropě, bude konflikt s USA jeho konec.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Lovec duchů objevil opuštěné sanatorium, kde mučili pacienty. Videa sdílel na sociální síti.