Fotka s bleskem vám může zachránit život. Odhalí dokonce i rakovinu, tvrdí lékař

Na fotce s bleskem máme často červené oči, protože jsou na ní díky fotce osvíceny cévy v zadní části oka
 

Většině z nás už se někdy stalo, že jsme se vyfotili s bleskem a na snímku jsme poté vypadali jako upíři. Blesk nás totiž často "zradí" a změní barvu našich očí na sytě červenou. To je ale ve skutečnosti důkaz, že je s nimi vše v pořádku.

Lékař Dr. Karan Rajan, který sdílí různé zdravotní tipy a triky na sociální síti TikTok, se nedávno vyjádřil k tomu, proč máme při fotce s bleskem červené oči.

Údajně je to způsobeno tím, že když nás osvítí blesk , tak nám umožní, abychom viděli krevní cévy v zadní části oka. Tento jev je tendy naprosto normální a dokonce velmi vítaný, protože značí, že je všechno tak, jak má být.

 

@dr.karanr

This video could save a life! @jarrett @icycol ##schoolwithdrkaran ##stitch

♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks

 

„Pokud si někdy na fotce, která byla pořízena za tmy a s bleskem, všimnete, že vaše oči nebo jedno z nich nemají na snímku červenou barvu, doporučuji vám se o tom poradit s vaším lékařem,“ varoval lékař na sociální síti.

„Může se jednat o žlutý, bílý, nebo dokonce i černý odlesk. Je možné, že tento příznak nebude znamenat, že u vás vypukla nějaká závažná choroba, ale bohužel může. Je to jeden ze symptomů rakoviny oka a retinoblastomu,“ vysvětlil Rajan.

Video mělo na sociální síti TikTok obrovský úspěch, viděly ho desetitisíce lidí. Prostor pro komentáře u videa se poté začal plnit vděčnými sledujícími, kterým tento lékař prostřednistvím videa zachránil život.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Jste neustále unavení a nemáte energii? Může to být příznak chronické choroby.