Láká vás střelba z kuše a chcete se jí věnovat na plno? Vyberte si kuši, která vám bude opravdu vyhovovat

Kromě samotné kuše nezapomeňte zakoupit také dostatek šípů do kuše
  |  Komerční sdělení

Baví vás zkoušet nové věci a rozvíjet své schopnosti? Chcete vyplnit čas zajímavou činností, při které budete trávit čas na čerstvém vzduchu a zdokonalovat koordinaci? Pokud máte rádi zbraně, mohla by tím pravým ořechovým být střelba z kuše.

Střelba z kuše je skvělým sportem pro každého. Dostupné jsou moderní typy i repliky historických kusů

Chcete-li kuši jen vyzkoušet, můžete vyrazit na některou střelnici, která se na tento typ zbraní specializuje a za poplatek vám ji zapůjčí. Jestli to však myslíte opravdu vážně, vyplatí se vám investovat do vlastní kuše. Nabídka je široká, tu pravou kuši najde opravdu každý. Nemusíte se nijak omezovat, stačí, když si ujasníte své priority. Chcete se věnovat sportovní střelbě z kuše, nebo milujete historii a rádi byste se aktivně účastnili bitev a nejrůznějších představení? Bude vás víc bavit klasická, nebo pistolová kuše? Jakmile si tyto otázky zodpovíte, stačí vybrat si konkrétní model z vybrané kategorie.

Jaké jsou přednosti jednotlivých typů kuší?

  • Lovecké kuše jsou určeny pro střelbu v terénu. Navíc je využijete i při rekonstrukcích historických bitev a dalších podobně laděných akcích.
  • Pistolové kuše kombinují vlastnosti luku a pistole. Kuše pistolová má navíc malé rozměry a nízkou hmotnost.
  • Sportovní kuše jsou určené pro rekreační střelbu, využijete je i při soutěžích.
  • Historické kuše mají tradiční jednoduchou konstrukci. Dostupná jsou provedení z různých historických období a regionů.
  • Dětské kuše jsou určeny pro nejmenší střelce. Šipky do nich jsou pro zajištění vyšší bezpečnosti namísto hrotů opatřeny přísavkami.

Co ještě budete potřebovat?

Kromě samotné kuše nezapomeňte zakoupit také dostatek šípů do kuše, neobejdete se ani bez terčovnice na střelbu z kuše. Hodit se vám bude i toulec na šípy a náhradní tětivy.