ABBA: Jak ji dokázala dvě manželství rozdělit na 40 let?

Jméno skupiny ABBA je akronymem prvních písmen ze jmen jejích členů
 

Tato hudební skupina byla naprosto jedinečná z mnoha různých důvodů. Jejich popovou klasiku zbožňovaly miliony fanoušků, ale tomu byl bohužel brzy konec. ABBA se skládala ze dvou zamilovaných párů, a to byla časovaná bomba. Nyní se ale po několika desetiletích dali znovu dohromady a chystají koncerty. Takže šťastný konec, nebo prostě jen došly peníze?

Toto čtyřčlenné uskupení se skládalo z již vdaných a ženatých zpěváků Agnethy Faltskog a Bjorna Ulivaeus a Bennyho Anderssona a Anni-Frid Lyngstad, kteří se dali dohromady v 70. letech.

Po deseti letech dominace světových hudebních žebříčků se skupina rozpadla, oba páry se totiž rozešly. ABBA se snažila fungovat i poté, ale zkrátka to nešlo. Jak a proč se ale tyto dvojice rozvedly?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABBA (@abba)

Agnetha a Bjorn

Své svatební sliby si vyměnili 6. července 1971, na obřadu jim na varhany zahrál Benny. Jejich obřad se tedy konal ještě rok předtím, než se zformovala legendární ABBA.

Manželé spolu měli dceru Lindu, která se jim narodila jen dva roky po svatbě, a syna Petera, který se narodil až o několik let později, v roce 1977.

Agnetha a Bjorn ale po 7 letech vystupování zkrátka už nevydrželi ten tlak a stress, který je na turné doprovázel, a rozešli se. Agnethin tehdy již bývalý partner si poté našel novou přítelkyni za pouhý týden a Agnetha se kvůli tomu zhroutila a musela vyhledat pomoc psychologa.

Frida a Benny

Pouhé dva roky poté, co se potkali, spolu v roku 1971 začali žít. Vzali se ale až v roce 1978, v době, kdy byla ABBA v nejúspěšnějším bodě jejich hudební kariéry. Za další dvě léta se ale vše změnilo.

Rozešli se v roce 1980 a o rok později byli už i oficiálně rozvedeni. Benny se v té době o rozchodu vyjádřil v rozhovoru pro časopis Expressen: „Nevím, jak se s tímhle lidé vyrovnávají. Frida a já jsme zůstali přáteli a také členy ABBY. Jsme dokonce velmi dobří přátelé, jen prostě už nejsme manželé.“

Tento rozchod měl prý velmi rychlý spád. Benny totiž potkal někoho jiného. Zamiloval se do televizní producentky Mony Norklit.

Zdroj: Smoothradio

KAM DÁL: Dcera Kate Moss chodí po mole s inzulínovou pumpou. Tyhle fotky si vysloužily řadu komentářů.

Klíčová slova: