Jak slavili Vánoce ve světě? Krmení mrtvých a další podivnosti, nad kterými zůstává rozum stát

V Rakousku slaví Vánoce děsem
 

Většina zemí na světě má své vlastní vánoční zvyky a někdy se od těch našich značně liší. Některé tyto vánoční tradice, které lidé v některých koutech světa udržují již po několik generací, byste zažít rozhodně nechtěli. Přesvědčte se sami.

Toto jsou jedny z nejpodivnějších vánočních zvyků světa:

Rakousko

Dokonce i vánoční zvyky sousedního Rakouska se od těch našich značně liší. V čas vánoční se tam totiž ulicemi toulá Krampus, odporný démon, který hledá zlobivé děti, aby je odnesl s sebou do pekla v plátěném pytli.

V Rakousku se za něj každoročně převléká nespočet dobrovolnků a s pomocí rekvizit v podobě hrůzostrašných masek s rohy, pytlů a řetězů děsí tamní děti k smrti. Některým se prý dokonce, podle očitých svědků, z toho strachu i spouští krev z nosu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by vivere_la_montagna (@vivere_la_montagna)

Portugalsko

V Portugalsku jsou Vánoce neodmyslitelně spjaté s vánoční hostinou, při které rodiny často prostírají jedno, nebo dokonce i několik míst navíc pro zemřelé. Tato místa jsou ve většině případů rezervována pro příbuzné dané rodiny, kteří odešli na věčnost, a večeře se tedy účastnit nemohou.

Portugalci věří, že jim tato tradice přináší štěstí.

Venezuela

Ve Venezuele lidé týden před Vánoci dojíždí na kázání na kolečkových bruslích.

Některé komunikace jsou v tomto týdnu dokonce zcela uzavřeny autům, aby se na nich bruslaři mohli volně pohybovat, a dorazit tak do kostela snadno a v pořádku.

Japonsko

V Japonsku si na Vánoce nedávají kapra, ale smažené kuře, to by ještě nebylo nic zvláštního, jde ale o jedno specifické kuře.

V této zemi je na Vánoce velmi populární zajít si na jídlo do KFC. Tyto pobočky rychlého občerstvení jsou tam na Vánoce v Japonsku vždy plně obsazeny a bez rezervace se do nich nedostanete.

Jižní Afrika

V této části světa mají také rádi vánoční smažené pokrmy, o kapra ani kuře se ale nejedná. V Jižní Africe vám na Vánoce naservírují smažené housenky.

Podle místních jsou prý ale velmi chutné, jejich chuť je prý velmi podobná čaji.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Nostradamus: Jaká jeho proroctví se již vyplnila? Čeká nás třetí světová válka?

Klíčová slova: