Ringo Starr se bojí, že na covid zemře. Důvodem strachu je děsivá diagnóza z dětství

Zpěvák si vyslechl svou v té době děsivou diagnózu v pouhých šesti letech
  |   zajímavost

Člen legendární skupiny Beatles, zpěvák Ringo Starr, se netají svými obavami ohledně viru. Po tom, čím vším musel v dětství projít, je jeho strach ale naprosto pochopitelný. Narodil se do velmi chudého prostředí a jeho zdravotní stav se postupně zhoršoval.

Ringo Starr vyrůstal v jedné z nejchudších čtvrtí v Anglii, podmínky, ve kterých se svou rodinou žil, tedy rozhodně nebyly ideální. Nakonec ho jako malého ještě opustil otec a vyrůstal jen s matkou.

V šesti letech tehdy musel být hospitalizován, protože dostal zánět slepého střeva. Tehdy ale operace za účelem odstranění slepého střeva nebyla rutinní záležitostí, jakou je dnes. Ve 40. letech byl tento zákrok velmi riskantní.

Ringovo slepé střevo tehdy dokonce prasklo a celý zákrok se tak stal ještě mnohem více nebezpečným. Byla tedy reálná možnost, že operaci nepřežije.

Ze zákroku se zotavoval celý rok, první týdny byl navíc na hranici kómatu. Dokonce i po roce zotavování ale stále nesměl docházet do školy, protože to jeho zdravotní stav stále nedovoloval.

O několik let později, když se konečně zotavil natolik, že mohl pokračovat ve svém životě, dostal tuberkulózu. Kvůli tomuto nebezpečnému plicnímu onemocnění poté strávil v nemocnici celkem 11 měsíců.

Tuberkulóza je bakteriálním onemocněním, které se většinou projevuje silným kašlem, únavou, ztrátou chuti a kýcháním. Dnes lze toto onemocnění již poměrně lehce léčit, tehdy tomu tak ale nebylo.

Zpěvák tak strávil své čtrnácté narozeniny v nemocnici. Od té doby všechna nemocniční zařízení zkrátka nemůže vystát.

„Já nemůžu ani navštěvovat nemocnice. Moje žena byla jednou hospitalizována po zákroku a já jsem se jí snažil vzbudit, aby už jsme šli pryč,“ prozradil zpěvák.

V případě covidu je tedy pro zpěváka nejhorší jeho psychický aspekt. Má totiž hrozný strach z toho, že ho nepřežije, který se spojil s jeho odporem k nemocnicím.

„Já se tím strachem nesnažím nijak ubíjet a nejspíše si všichni myslíme, že ho chytíme a že to bude ten smrtelnej. Vím, že tomu tak ve většině případů není, ale v mé hlavě to k tomu prostě směřuje,“ dodal.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Slavný zpěvák žije s rakovinou mozku. Odmítá jí však věnovat pozornost.

Klíčová slova: