Lidé si psy snad ani nezaslouží. Německý ovčák zachránil život své paničce

Německý ovčák Max je hrdina. Neváhal a svou paničku několikrát varoval před nebezpečím a nakonec ji i přidržoval vlastním tělem
  |   zajímavost

Na sociálních sítích se objevilo neuvěřitelné video. Zachycuje obdivuhodné psí smysly a také nevídanou dávku štěstí. Tina byla z chování svého psa nejdříve velmi zmatená a snažila se ho pokárat. Hned nato ale zjistila, co se jí snažil říct.

Na TikToku začalo kolovat video uživatelky tinastikeleather, která ve videu cvičila svého psa Maxe na to, jak reagovat, když dostane jeden ze svých nebezpečných záchvatů.

Hned na začátku videa začal kolem své paničky čichat, dal přední tlapky na kuchyňskou linku, vedle které stála, a začal ji olizovat.

Tina nejdříve nevěděla, co se děje, a byla z chování svého psa velmi zmatená, choval se totiž velmi podivně.

Zdálo se, že je v pořádku, na videu myla nádobí a zdálo se, že ji nic netrápí a žádné nebezpečí jí nehrozí. Dokonce se snažila psa uklidnit a přikázat mu, aby si sedl, ale poté se nečekaně skácela k zemi.

 

@tina_n_max My lifesaver #Max#Tina #fyp #epilepsyservicedog #germanshepherd #dogsoftiktok #bestfriends #epilepsyawareness #epilepsywarrior ♬ If I Didn't Have You - Thompson Square

 

Max totiž vycítil, že bude mít co nevidět jednu z epizod, a snažil se ji varovat. Dokonce se mu i podařilo ji svým tělem přidržet, když padala na podlahu. Nejspíše tak předešel hned několika nepříjemným pohmožděninám, nebo i vážnějším zraněním.

Video vidělo přes dva miliony lidí. Maxova majitelka ho nadepsala: „Můj zachránce“ a komentáře plné úžasu a obdivu na sebe nenechaly dlouho čekat.

Vedoucí výcvikového centra pro psy Rita Howson dodala: „Psi vědí, co se bude dít, když do ruky vezmete vodítko, jsou ale schopni rozeznat i mnohem méně nápadná varování, jako je například i změna v chování nebo určitý pach.“

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Slavný zpěvák žije s rakovinou mozku. Odmítá jí však věnovat pozornost.

Klíčová slova: