Sériový vrah ji unesl nedaleko domu za bílého dne. Prožila hrůzy, které si ani neumíme představit

Kara mohla být další obětí sériového vraha, ale podařilo se jí uniknout. Nyní vzdělává své sledující o traumatu pomocí sociálních sítí
  |   zajímavost

V roce 2002 byla patnáctiletá Kara unesena se zbraní u hlavy, byla držena po dobu několika hodin, během kterých byla zdrogována. Únos se stal za bílého dne přímo před domem její kamarádky. V momentě, kdy se pistole dotkla její hlavy, věděla, že musí přijít s plánem. Jak se jí podařilo uniknout sériovému vrahovi?

V roce 2002 si Kara Chamberlainová užívala bezstarostný den se svou kamarádkou ze sousedství. Dívky se chystaly na výlet k jezeru a zatím, co se její kamarádka připravovala, Kara šla ven zalít květiny před domem.

Unesl ji za bílého dne

Najednou se na silnici u domu objevilo auto. Z toho vystoupil muž a pod falešnou záminkou rozdávání letáků se k děvčeti přibližoval blíže a blíže. Nakonec vytáhl z kapsy zbraň, tu jí dal k hlavě a donutil ji nasednout si k němu do auta. To vše se stalo za bílého dne během několika málo minut.

„V ten samý moment, co se ta zbraň dotkla mé hlavy, jsem věděla, že je zle. Jsem malá 15letá holka a tohle je dospělý chlap, toho nemůžu přeprat. Už v té chvíli jsem přemýšlela nad plánem útěku,“ svěřila se nyní již dospělá Kara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kara Chamberlain (@kararobinsonchamberlain)

Napadl ji a zdrogoval

Od domu bezbrannou dívku odvezl k sobě do bytu a tam ji držel 18 hodin.

Dívku napadl a zdrogoval. Jak se jí tedy podařilo uniknout? Pouta na rukou se jí totiž natolik uvolnila, že z nich mohla jednu ruku vysmeknout. Poté, co se uvolnila, potichu našlapovala až ke dveřím a nakonec sebrala veškeré zbytky sil a utekla z bytu až na protější silnici. Tam zastavila jednoho z řidičů s pouty ještě zavěšenými na jedné ruce. Zoufale prosila o pomoc a snažila se mu vysvětlit, co se stalo. Muž ji okamžitě zavezl na nejbližší policejní stanici.

Po jejím útěku policie zjistila, že její únosce byl zapojen do vraždy nejméně tří dalších lidí v americké Virginii. Nyní je z Kary dvojnásobná maminka, využívá sociální sítě k tomu, aby vzdělávala ostatní.

Už mnohokrát veřejně promluvila o svém únosu a o tom, proč a jak chce změnit způsob, jakým zpracováváme traumata a mluvíme o nich.

 

Zdroj: BBC

KAM DÁL: Devítiletý chlapec kvůli covidu téměř oslepl. Tato nebezpečná infekce patří mezi symptomy nemoci.

Klíčová slova: