Jak krásně provonět celý byt? Jde to lehce i bez drahých svíček a vůní

Skvělým trikem na rychlé provonění celého domu je i pouhé upražení kávových zrn
  |   zajímavost

Kdo by si nepřál vrátit se domů z práce do krásně voňavého bytu. Realita je ale většinou jiná. Z kuchyně se linou nepříjemné smíšené pachy různých jídel, které se mísí s domácími mazlíčky a kouřem z cigaret, kterým vás "poctil" soused pod vámi. Nezoufejte, i tento katastrofický scénář lze velmi rychle napravit. Potřebujete k tomu jen pár věcí, které už nejspíš máte doma.

Toto jsou ty nejlepší tipy a triky na to, jak se zbavit nejrůznějších pachů a provonět celý byt.

Jedlá soda

Klíčem ke krásné vůni interiéru je pohlcení nepříjemných pachů. Nebojte, nepotřebujete k tomu kupovat žádné drahé speciální přípravky, stačí vám totiž obyčejná jedlá soda.

Nasypte ji do malých mističek a ty poté rozmístěte po domě, nejlépe tak, aby je nebylo příliš vidět. Dále už jen stačí obsah mističek měnit podle potřeby a žádné pachy nemají sebemenší šanci.

Domácí sprej

Pokud chcete mimo pohlcení pachů i přidat do ovzduší trochu vůně, máme pro vás skvělý tip! Zapomeňte na chemické osvěžovače vzduchu z drogerie. Můžete si vyrobit svůj vlastní, přírodní a mnohem levnější voňavý sprej, kterým lehce osvěžíte jak kuchyni, tak i obývák.

Vyvařte ve vodě bylinky, jako je eukalyptus, levandule a myrta, stejně jako kdybyste si připravovali čaj. Poté stačí už jen směs scedit a nalít do nádoby s rozprašovačem.

Uvařte citrony

Pokud používáte citróny na vaření a jejich vymačkané slupky vyhazujete do koše, budete z našeho dalšího tipu přímo u vytržení.

Prázdné slupky tohoto citrusu lze totiž využít k provonění celého bytu během několika málo minut. Použité citrony naházejte do hrnce s vodou a nechte je chvilku probublávat. Stačí jen několik minut a svěží vůně se bude linout do všech místností.

Upražte kávu

Pokud jste fanoušky tohoto povzbuzujícího nápoje, tak tento trik zcela jistě uvítáte.

U vás doma to totiž bude vonět jako ve vaší oblíbené kavárně. Vezměte hrst kávových zrn a dejte je na 10 minut péct do trouby. Provoníte tak celý dům.

Potpourri

Skvělým nápadem je také na plotně několik minut povařit pomeranče, skořici, anýz, hřebíček a jablka.

Výsledná vůně nejen zajistí, že vaše kuchyň a další místnosti budou skvěle vonět, ale také vám doma vytvoří nádhernou atmosféru.

Zdroj: The Kitchn

KAM DÁL: Tyto potraviny se zkrátka vyplatí mít ve spíži. Dlouho vydrží a jsou nabité živinami.

Klíčová slova: