Amy Winehouse nezničila jen závislost. Poslední ránu jí ale zasadil někdo, od koho to nečekala

Celosvětového úspěchu se dočkala až s druhým albem Back to Black, které vyšlo v roce 2006 a pochází z něj úspěšný singl „Rehab“
  |   zajímavost

Její talent zastínily skandály. Všichni jsme byli svědky toho, jak se krásná a neuvěřitelně nadaná zpěvačka Amy Winehouse pomalu ztrácela před očima, až z ní nezbylo skoro nic. Jaká traumata v životě utrpěla a co jí zasadilo poslední ránu? 

Amy Winehouse nás opustila před 11 lety a pro mnohé to nebyl šok, zdálo se, že jí problémy pronásledovaly, kamkoliv se hnula, jak informoval web Mirror.

Byla jednou z nejoblíbenějších zpěvaček všech dob a fanoušci ji milovali. Winehouse ale svou nově nabytou slávu neustála a poddala se alkoholové závislosti a devastujícímu vztahu, který měla se svým bývalým manželem Blakem Fielderem-Civilem.

Závislost se jí stala osudnou

Zpěvačku našli mrtvou v jejím domě na severu Londýna, když jí bylo pouhých 27 let. Zemřela na otravu alkoholem.

Winehouse se proslavila v roce 2003, když vydala své první album Frank. Její zpěv byl naprosto jedinečný, vzala hudební svět útokem a dokonce získala několik cen Grammy.

Amy ve svém životě zažila hned několik traumat, která ji hluboce poznamenala. Jedním z nich byl i rozvod jejích rodičů Janis a Mitche. To, že jí tato událost zanechala jizvy na duši, bylo  zřejmé z její hudby. Zpěvačka se skrze svou hudbu snažila vyjádřit svoje nepříjemné pocity, které ji tehdy ovládaly. V jedné písni, What Is It About Men, která se objevila v jejím debutovém albu, se dokonce i nepřímo vyjádřila k rozvodu svých rodičů.

Vyhublá a vyčerpaná

To, že s ní není něco v nepořádku, bylo zřejmé už v roce 2005, kdy si lidé jí blízcí a dokonce i fanoušci začali všímat, že je vyzáblá a vypadá neustále vyčerpaně.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by(@amywinehouse.83)

Amy ale profesionální pomoc odmítla. Její rozhodnutí se poté stalo hlavním motivem její neobyčejně úspěšné písně Rehab, která pojednává o tom, že na odvykací kúru nenastoupí, ať už jí ostatní říkají, co chtějí.

Později ale léčbě přece jen dala šanci, dokonce společně se svým tehdejším partnerem Blakem.

Její problémy se závislostí se staly naprosto očividnými až v roce 2007 poté, co si tajně vzala Blaka; stala se novinovou senzací, stránky magazínů po celém světě plnily její fotky v naprosto zuboženém stavu. Objevila se dokonce i fotka, kde byla pokrytá škrábanci poté, co strávila nějaký čas s Blakem v hotelovém pokoji. Jejich vztahové problémy závislost ještě více umocňovaly.

Poslední rána

V roce 2008 se na veřejnost dokonce dostalo znepokojující video, které dokumetovalo, jak vážná je zpěvaččina závislost. Na videu bylo vidět, jak užívá tvrdé drogy.

V té době se u ní začaly objevovat už i zdravotní problémy. „Byla tak hubená, že z ní skoro nic nezbylo, bylo vidět, jak vliem drog stárne a začaly jí vypadávat vlasy,“ vzpomínala její kamarádka Zoe.

Poslední kapkou byl asi fakt, že Blake požádal v roce 2009 o rozvod, když se vrátil z vězení, kde strávil několik let za napadení.

Zdroj: Mirror

KAM DÁL: Madonna opět šokuje. Na odvážných snímcích ukazuje dokonalou postavu, ale i modřiny.

Klíčová slova: