Máte malý byt? Existuje spousta tipů na to, jak ho opticky zvětšit. Lehce a levně

S optickým zvětšením malých místností vám mohou pomoci i zrcadla
  |   zajímavost

Ať už žijete v garsonce, nebo v malém domku s celou rodinou, existuje spousta způsobů, jak lépe využít prostor, který máte. Máme pro vás hned několik tipů na to, jak svůj domov lépe zorganizovat a pocitově zvětšit. Žijte pohodlněji!

Následující rady vám pomohou "zvětšit" i ty nejmenší prostory.

Odkliďte zbytečnosti

Prvním a nejspíše i tím nejdůležitějším krokem, jak co nejvíce zlepšit váš život v malém bytě, je zbavení se přebytečných věcí, jak uvádí web Space Wise.

Rozlučte se s věcmi, které jste kdysi chtěli opravit, ale už léta se tak nestalo, věnujte staré oblečení na charitu a pokud máte v kuchyni něco, co už jste nepoužili celé měsíce, pryč s tím! To jsou ale samozřejmě jen příklady, zbavit se můžete i starých knih, nábytku atd., odklízení se meze nekladou.

Uspořádání úložných prostor

Malé úložné prostory musí své rozměry vykompenzovat kreativitou. Zkrátka musíte využít každičké zákoutí.

Doporučujeme pořídit si různé koše, ozdobné krabice, sklenice a další organizační pomůcky, samozřejmě v takových rozměrech, které nejlépe využijete. Vždy tak snadno najdete, co hledáte, a budete mít přehled o tom, co všechno vlastně skladujete.

Malý nábytek

Některé kousky nábytku, ať už jsou sebekrásnější, zkrátka mohou zabírat více místa, než by měly. Takto zařízený domov poté může působit přeplněně a pohyb v něm se stává akrobatickým uměním.

Zvolte raději nábytek, který vám prostor ušetří. Skvělou volbou jsou např. sklopné kuchyňské stoly, úložné pohovky, poličky, nástěnné stoly a kompaktní židle.

Zrcadla

Klasickým optickým trikem, který zvětšuje obývací prostor, je přidání zrcadel. Tento tip může ve vaší domácnosti skvěle zafungovat téměř kdekoliv, pro optické zvětšení prostoru totiž nemusíte využívat jen velká zrcadla, ale i ta nejmenší.

S reflexními plochami si tedy můžete pohrát v obývacím pokoji, vstupní hale, ale třeba i v kuchyni.

Světlé barvy

Při zařizování malých prostor byste se měli vždy držet spíše světlé palety barev, které prostor opticky zvětší a provzdušní, protože odrážejí více světla. Je důležité si toto pravidlo uvědomit zejména při malování stěn pokojů.

Zdroj: Space Wise

KAM DÁL: Jak dokonale vyčistit okna. Jde to i lehce, už žádné šmouhy a drahé přípravky.

Klíčová slova: