Tomáš Sedláček: Stabilitu jsme zaměnili za růst

Část svého dětství prožil ve Finsku (pět let) a Dánsku (čtyři roky), kde byl jeho otec reprezentantem Československých aerolinií
 

Kudy a kam se může vyvíjet budoucnost lidstva? Co v sobě skrývají konspirační teorie? V čem spočívá "problém třetího piva"? Nejen o tom si v dalším podcastu povídal hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček s ekonomem, myslitelem a vysokoškolský pedagogem Tomášem Sedláčkem. 

V minulosti byl Tomáš Sedláček poradcem prezidenta Václava Havla a ministra financí. Od roku 2009 je členem Národní ekonomické rady vlády (NERV), kde se stal garantem pro veřejné finance. Přednáší ekonomii a dějiny ekonomických teorií na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a také na University of New York in Prague. V roce 2011 se stal členem správní rady Nadačního fondu proti korupci. Zároveň je lektorem European Leadership & Academic Institute v Praze.

Jeho hlavní publikace Ekonomie dobra a zla byla přeložena již do 23 jazyků. Sám sebe označuje s nadsázkou za "filosofujícího ekonoma". Pozvání do podcastu Offline přijal již podruhé a také tentokrát společně se Štěpánem Křečkem probrali řadu aktuálních, ale také velmi nadčasových témat.

Rozhovor najdete zde:

KAM DÁL: Radovan Vávra: Investorův průvodce po galaxii.

Klíčová slova: