Dr. Satan: Udělal si z masových vražd výnosný byznys

Sériový vrah Dr. Marcel Petiot byl prohlášen za šílence. Během svého soudu, kde byl obviněn z desítek vražd, se usmíval od ucha k uchu
  |   zajímavost

Šílený doktor Marcel Petiot byl uznávaným lékařem ve Francii, dokud nebyly během druhé světové války odhaleny jeho hrozné vraždy. Předstíral, že pomáhá židům uprchnout před nacisty a že je členem odboje. To bylo ale od pravdy hodně daleko.

Dokázal být přesvědčivý. Hodně lidí mu tak uvěřilo, že opravdu pomáhá lidem. A mnoho z nich za to zaplatilo životem. Později bylo ve sklepě jeho domu objeveno třiadvacet ostatků lidských těl. Přezdívá se mu Dr. Satan.

Nejhorší zločin

Mezi Petiotovy nejhorší zločiny patřil jeho "projekt", který provozoval za druhé světové války. Měl podnik zvaný Fly-Tox, kde nabízel přepravu židům, kteří utíkali z Francie. Sliboval jim přepravu do Jižní Ameriky a dušoval se, že je ochrání před nacisty.

Ty, kteří byli jeho společnosti ochotni zaplatit, zavraždil. Injekčně jim podal jed, který vydával za očkování proti nemocem Jižní Ameriky. Poté je obral o veškerý majetek, který si doma hromadil, a jejich těla spálil v peci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mundo Pandereta (@mundopandereta)

Byl prohlášen za šílence

Poté, co byly jeho zločiny objeveny, byl diagnostikovaný jako psychicky nemocný. Byl podezřelý z vraždy desítek lidí. Dodnes ale není známý přesný počet jeho obětí.

Petiot byl odsouzen ke smrti gilotinou za 26 vražd a roku 1946 byl v Paříži sťat. Až do konce soudního přelíčení však tvrdil, že nic, z čeho je obviněn, nespáchal. Veškeré důkazy ale naznačovaly přesný opak.

Odboj? Vůbec ne

Petiot dále tvrdil, že byl zasloužilým členem odboje, prý v letech 1940 až 1945 zabil desítky Němců a kolaborantů při jeho oddané službě vlasti. Trval na tom, že vraždy, ze kterých byl obviněn, jsou dílem gestapa, které se mu tímto způsobem chce pomstít za věrnou službu vlasti, tedy za likvidaci nepřátel Francie. Jeho právník se ho dokonce pokusil vykreslit jako hrdinu odboje, netřeba dodávat, že marně.

Prominentní osobnosti válečného odboje navíc uvedly, že o jeho útocích na kolaboranty ani o něm samotném nikdy neslyšely.

Dětství a pobyty na psychiatrii

Petiot se narodil v roce 1897 ve francouzském Auxerre.

Dokonce už i v dětství se dopustil řady menších přestupků, které byly prvním malým náznakem toho, čeho bude v budoucnu schopný. Jako mladý muž sloužil během první světové války jako člen francouzské armády, kde ale dlouho nezůstal, skončil totiž na psychiatrii. Jeho psychické problémy ho provázely téměř po celý jeho život.

Do armády se za nějaký čas psychiatrické léčby opět vrátil, ale téměř ihned po jeho návratu se úmyslně střelil do nohy, a tak opět skončil na psychiatrii.

První obvinění

Už v roce 1921, kdy si otevřel svou vlastní lékařskou praxi, se kolem něj začaly dít podivné věci.

Dokonce byl obviněn ze zmizení jedné své pacientky, se kterou měl údajně milostný poměr. Obvinění byl ale zproštěn, i přes svědectví několika lidí. Několik svědků ho totiž vidělo, jak hned po zmizení dívky nakládá do auta podezřele velký a těžký kufr.

Vaz mu (doslova), jak už bylo napsáno, zlomily až nálezy těl v jeho sklepě. Prozradil ho odporný zápach, který sousedé odmítli dále snášet.

Zdroj: Daily Mail

KAM DÁL: Franz Kafka: Sukničkář, který se bál žen. Jeho milostný život vyvolával mnoho otázek.

Klíčová slova: