Trápí vás bolesti hlavy? Existuje hned několik tipů a triků, jak se jich lehce zbavit

S bolestí hlavy může mimo jiné pomoci masáž nebo akupunktura
  |   zajímavost

V dnešní uspěchané době trpí bolestmi hlavy více a více lidí. Nejčastěji jsou jen výsledkem stresu, dehydratace nebo přepracování. Většinou jsou tyto bolesti sice neškodné, ale zato pořádně nepříjemné. Jak tedy na to, abychom se těchto problémů zbavili co nejrychleji?

Bolest hlavy vás může dostihnout kdekoli. V autobuse, ve škole nebo třeba ve frontě v obchodě. Jasně, ne vždy je možné aplikovat spolehlivé metody, které od bolesti uleví. Na druhou stranu neuškodí o nich vědět.

Masáž

Masáž se možná na první pohled může zdát jako něco, co s bolestí hlavy vůbec nesouvisí. Opak je ale pravdou. Bolest hlavy je často důsledkem napětí svalů v horní polovině těla.

Zkušený masér nebo masérka jsou schopni toto napětí uvolnit během pár minut a zbavit vás tak bolesti hlavy.

Teplo nebo chlad

Na bolesti hlavy způsobené napětím svalů mohou mimo masáže pomoci také obklady. Je to jednoduché. Studený nebo teplý obklad si přiložte na čelo a nenechávejte ho tam déle než 10 minut.

Pokud se rozhodnete přiložit si na čelo něco mraženého, nezapomeňte to obalit kusem látky, abyste si nepoškodili kůži.

Aromaterapie

Určité vůně mohou vyvolat v mozku pozitivní, nebo dokonce uzdravující reakce. Nejčastěji se k tomuto druhu úlevy od bolesti hlavy používají esenciální oleje uvolňované např. pomocí difuzéru.

Mezi nejoblíbenější vůně používané ke zmírnění bolesti paří levandule, máta a eukalyptus.

Akupunktura

Akupunktura je metodou řešení zdravotních problémů pomocí tenkých ostrých jehliček, které se vpichují na specifická místa na těle. Dobrý akupunkturista ví, kam přesně jehličky aplikovat tak, aby vás bolesti zbavil.

Hydratace

Dehydratace je jedním z nejčastějších důvodů bolesti hlavy. Je tedy logické, že hydratace by vám od ní naopak měla pomoci.

Pozor ale na to, co pijete. Voda vám od bolesti hlavy uleví, jsou tu ale i nápoje, které ji vyvolávají. Dejte si pozor na přílišnou konzumaci kávy nebo černého čaje.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Potraviny, které vás dostanou do hrobu. Podle vědců jsou totiž přímo spojené s infarktem.

Klíčová slova: