Jak vydělávat velké peníze: Bilionář Jeff Bezos a další prozradili svůj recept na úspěch

Jeff Bezos si hlídá, aby spal každý den minimálně osm hodin, a je velkým zastáncem probouzení se přirozeně, bez budíku
  |   zajímavost

Úspěch člověka prý závisí nejvíce na jeho každodenních zvycích. Pokud blíže prozkoumáme ranní rutiny těch nejúspěšnějších lidí, zjistíme, že se od zvyků běžného člověka nejspíše velmi liší. Za velkou část jejich úspěchu prý vděčí nejen tomu, co dělají, ale také tomu, co ne.

Ti nejvíce prosperující lidé často tvrdí, že nejdůležitějším nástrojem k dosažení našich cílů je konzistence.

Dokonce i oni sami sází na jednoduché zvyky a pravidla, která dodržují každý den. Tyto každodenní akce jsou přitom tak jednoduché, že je zvládne každý z nás, jde jen o to vydržet.

Slavná spisovatelka Ariana Huffington říká: „Velká část mého rána se vlastně skládá z toho, co nedělám. Když se vzbudím, tak nikdy nesáhnu hned po mobilu, místo toho se zhluboka nadechnu a uvědomím si, čeho dnes chci dosáhnout.“

Tyto zvyky vám pomohou dosáhnout mimo jiné i lepší produktivity a soustředění.

Bez budíku!

Jeff Bezos, CEO mezinárodní společnosti Amazon, si svůj život nedokáže představit bez osmi hodin spánku každý den a je velkým příznivcem toho, že bychom se měli probouzet přirozeně.

Zastánkyní ložnice bez budíku je dokonce i úspěšná moderátorka své vlastní televizní show Oprah Winfrey. Vysvětlila, jak přesně si nastavit svůj "vnitřní budík".

„Budík jsem si nikdy nenastavovala, nevěřím v něj. Když jdu spát, tak se soustředím na to, kdy se chci probudit, a většinou vstanu ještě dříve. Vstávám kolem šesté a první věc, na kterou myslím, když otevřu oči, je, že jsem naživu, a děkuju za to.“

Na kávu je třeba si počkat

Udělat si šálek kávy hned poté, co otevřeme oči, se zdá jako logický způsob, jak nastartovat náš den. Opak je ale pravdou.

Pro naše tělo tento způsob probouzení rozhodně není ideální. Přes noc je náš organismus několik hodin bez vody, je tak velmi důležité naše tělo nejdříve pořádně hydratovat.

Tento návyk nám může pomoci se zažíváním a s nastartováním metabolických procesů.

„Já se vzbudím, vyčistím si zuby a vypiju celý litr vody,“ prozradila herečka Cameron Diaz.

Zařaďte do vaší ranní rutiny i pohyb

Cvičení brzy ráno je součástí ranních zvyků mnoha úspěšných osobností. Dokonce i herečka a podnikatelka Gwyneth Paltrow prý poctivě cvičí každé ráno. Není nutné každé ráno strávit dvě hodiny v posilovně, postačí i lekce jógy, nebo alespoň protažení.

Spoluzakladatel společnosti Microsoft Bill Gates spojil ranní cvičení s lenivým odpočinkem. Zatímco běhá na páse, se totiž dívá na televizi.

Zdroj: Forbes

KAM DÁL: David Hasselhoff byl pěkný proutník. Všechny jeho ženy ale něco spojuje.

Klíčová slova: