Pěstovat tuto rostlinu se vyplatí: Krásně vypadá a zároveň léčí popáleniny a akné

Aloe vera může pomoci s popálením od sluníčka i se syndromem dráždivého tračníku
  |   zajímavost

Nevíte, jakou květinu si pořídit domů? Tato pokojovka vám nejen zkrášlí byt, ale také pomůže s mnohými zdravotními neduhy. Je častou složkou různých krémů a dalších kosmetických přípravků. Ty se ale čerstvému gelu přímo z listu této rostliny nikdy nevyrovnají.

Aloe vera je rostlina, která se k léčebným účelům používá již několik staletí. Nejlepší je, pokud máte možnost pěstovat si vlastní a používat její listy. 

Léčí popáleniny

Mimo své hydratační vlastnosti také skvěle zklidňuje pokožku a léčí různé kožní problémy, je tak skvělým pomocníkem při léčbě popálenin.

Studie ukázala, že aloe vera dokáže hojit rány mnohem účinněji než jiné masti určené k hojení tohoto typu poškození kůže.

Pokud jste si spálili pokožku na sluníčku, stačí jen z listů této rostliny získat chladivý gel a aplikovat ho na postižené místo.

Pokud ale jde o vyšší stupně popálenin, vyhledejte lékařskou pomoc.

Zlepšuje zažívání

Tuto rostlinu je možné dokonce nejen aplikovat na kůži, ale i konzumovat. V těle pomáhá mimo jiné i zklidnit podrážděný žaludek.

Studie potvrzují, že aloe vera dokáže zmírnit dokonce i nepříjemný syndrom dráždivého tračníku, který se projevuje mimo jiné silnými bolestmi břicha a nadýmáním.

Dále také může pomoci s růstem bakterií potřebných pro správné trávení.

Před požíváním této rostliny se přesvědčte, že se skutečně jedná konkrétně o aloe vera, jiné druhy aloe by mohly při konzumaci být zdraví nebezpečné!

Pomáhá s akné

Použití aloe vera gelu na vaši pleť může dokázat zázraky. Studie odhalila, že tato rostlina významně pomáhá, i když se chcete zbavit nevzhledných pupínků na obličeji a navíc pleť na rozdíl od běžných krémů na akné neirituje.

Zlepšuje ústní hygienu

Pasty a ústní vody z aloe vera mohou být skvělým pomocníkem k odstranění zubního plaku, navíc přírodního původu.

Studie dokázaly, že těm lidem, kteří místo své běžné zubní pasty a vody začali používat ty z aloe vera, se významně zlepšil zdravotní stav ústní dutiny.

Zdroj: Healthline

KAM DÁL: Nehty vám prozradí skryté zdravotní problémy. Odhalíte také, jestli tělu neschází nějaké vitamíny.

Klíčová slova: