Jak znovu změkčit ručníky: Díky tomuto triku budou jako nové a příjemnější než kdy předtím

S ručníky vám pomůže i obyčejný ocet
 

Ručníky za čas už zkrátka nejsou tak příjemné, jako kdysi bývaly. Není ale všem dnům konec, tento stav se dá totiž velmi lehce zvrátit a vy se můžete po sprše znovu zabalit do měkké osušky, která bude příjemná na dotek. Je to až překvapivě snadné.

Ručníky zkrátka po čase tvrdnou a téměř škrábou na dotek. Lze to ale velmi lehce zvrátit s produkty, které nejspíše už máte doma.

Méně pracího prášku

Jedním z nejčastějších důvodů, proč ručníky tvrdnou, je používání až příliš velkého množství pracího prášku nebo gelu, který se v ručníkách poté usazuje a může způsobit, že už nejsou tak měkké jako dříve.

Lze tomu předejít tak, že je budete prát v teplejší vodě, ve které se prací prášek mnohem lépe rozpustí a nebude se usazovat.

Ocet

Jedním z nejlepších tipů na změkčení ručníků je vynechat aviváž. Může to znít jako něco, kdy  docílíme přesného opaku, ale není tomu tak.

Stačí totiž do pračky místo aviváže nalít obyčejný ocet, ten totiž s ručníky i dalším prádlem umí divy, ručníky budou s jeho pomocí hebké jako nikdy.

Jedlá soda

Rozhodně nic nezkazíte, pokud do pračky před praním přidáte i jedlou sodu, která pomáhá uvolnit vlákna v ručnících, a tím je celkově zjemnit.

Také vám pomůže zbavit se usazených zbytků pracího prášku nebo gelu a dokonce i účinně eliminovat jakékoliv nepříjemné pachy.

Méně je někdy více

Dále také není ideální prát až příliš ručníků najednou. To může být také jeden z důvodů, proč ztratily svou měkkost, nebo dokonce i proč nejsou vyprané do čista.

Pokud totiž do bubnu pračky dáme až příliš oblečení, nebo v tomto případě ručníků, tak zkrátka tyto látky nemají dostatek prostoru na to, aby se důkladně zbavily skvrn a pachů. Nejen, že tak ručníky ztrácejí svou hebkost, ale dokonce zůstávají špinavé.

Do standardní pračky byste neměli dávat více než dva nebo tři větší ručníky.

Zdroj: Turkish Towel Company

KAM DÁL: Zahrada v únoru: Nyní je ideální čas k přípravě na jaro, na co nesmíte zapomenout?

Klíčová slova: