Ukrajinský pivovar začal vyrábět lahve na molotovy. Etiketu si Putin za rámeček nedá

Ukrajinci se snaží vyrovnat síly s Ruskem pomocí molotovů
  |   zpráva

Pivovar na Ukrajině na nějaký čas opustil výrobu piva a začal po svém pomáhat ve válečném konfliktu s Ruskem. Vyrábí lahve na molotovův koktejl s tematickou etiketou, která se vysmívá ruskému prezidentovi, píšou zahraniční média.

Ukrajinský pivovar s názvem Pravda přestal plnit lahve zlatavým mokem, jako tomu bylo doteď, a místo toho začal lahve produkovat prázné, jak uvádí Daily Star.

Ukrajinci se totiž v posledních dnech snaží ve velkém připravovat molotovovy koktejly a zvýšit tak své šance na poražení ruské armády. Mají totiž mnohem méně zbraní než Rusko. Výrobou "molotovů" se tak snaží zvýšit své šance na vítězství.

Podle deníku The Guardian má ukrajinská armáda o více než polovinu méně tanků než ta ruská. Rusové mají údajně 2 927 tanků připravených k boji a ukrajinská armáda pouze 858. Vyrovnané dle listu nejsou ani počty vojáků. Ukrajinská armáda disponuje zhruba 125 600 muži, zatímco Rusové 280 000 a více.

Ruská armáda má také o mnoho více bojových vozidel, konkrétně zkruba 5 180, zatímco Ukrajinci mají 1 212. Dále Rusové převyšují Ukrajinu také v počtech zbraní, a to o několik tisíc, nemluvě o vzdušných střelách, těch má ukrajinská armáda kolem 80, zatímco ta ruská přes 1 520.

Ukrajiské armádě tedy může příprava jakéhokoliv typu zbraní navíc pomoci vyrovnat síly se svým protivníkem.

Pivovar Pravda dokonce v roce 2018 dostal v České republice bronzovou medaili v pivní soutěži. Nyní ale budou lahve pivovaru použity k obraně země. Etiketa lahví se vysmívá ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Zdroj: The Guardian, Daily Star

KAM DÁL: „Myslela jsem si, že je to ohňostroj.“ Ukrajinci popisují, jak vypadal první den válečného konfliktu.

Klíčová slova: