Jak se zbavit pavouků? Jde to snadno a navíc levně

Od pavouků vám pomůže dokonce i obyčejný ocet
  |   zajímavost

Spolu s teplejším počasím přicházejí i pavouci. Bohužel nejen do přírody. Často i do domů a bytů. Asi u nikoho nejsou vítanými hosty. Experti radí, jak se jich snadno a za pár korun zbavit.

Někteří lidé si pavouků považují a jsou vděční za relativní ochranu před ostatním hmyzem, kterou jim v rohu místnosti poskytují. Většina z nás ale do této skupiny lidí nepatří a pouhé zahlédnutí pavouka u nás doma v nás vyvolává paniku.

Naštěstí existuje hned několik zaručených způsobů, jak se těchto malých, ale pro většinu lidí děsivých tvorů zbavit.

Mátový esenciální olej

Pavouci vůni máty přímo nesnáší; pokud tedy vy nesnášíte pavouky, doporučujeme s jeho použitím nešetřit.

Ideální je nakapat několik kapek tohoto koncentrovaného oleje do lahve se sprejovým uzávěrem,  naplněné vodou.

Do lahve stačí přidat zhruba 20 kapek esenciálního oleje z máty a směsí postříkat všechna místa v domě, kde by se pavouci mohli usadit. Ideální je posprejovat také všechna okna a rámy dveří, aby vůně máty odradila pavouky od vstupu do domu či bytu.

Ocet

Pokud se chcete pavouků zbavit, aniž byste je zabili, stačí na ně použít obyčejný ocet.

Stejně jako vůně máty není ani vůně octa u pavouků zrovna hitem. Vyhnou se jí za každou cenu. Při použití octa na vypuzení pavouků stačí naplnit nádobu se sprejovým uzávěrem z poloviny vodou a z druhé poloviny octem a nasprejovat směs zeména do rohů místností po celém bytě či domě. Tato směs ovšem nemusí dohnat pavouky k vystěhování okamžitě, je proto nutné proceduru několikrát opakovat.

Ochranné sítě

Pavouci se k nám nejčastěji dostávají při větrání otevřeným oknem, ideální proto je do oken nainstalovat tenké ochranné sítě proti hmyzu. Poté budete moci větrat beze strachu.

Chytač

Jedním ze způsobů, jak se pavouků zbavit, je také pavouky chytit a vyhodit ven. Dokonce na to existuje speciální pomůcka, lapač pavouků.

Pokud tedy pavouky nemáte v oblibě natolik, že se k nim nechcete rukou ani přiblížit, nezoufejte. Můžete si pořídit lapač pavouků, kterým je polapíte z bezpečné vzdálenosti.

Zdroj: Smith's Pest Management

KAM DÁL: Co udělat, aby vám květiny ve váze déle vydržely? Stačí jen dvě běžné ingredience.

Klíčová slova: