Alergická rýma: Jak zmírnit příznaky? Pomůže i jiný způsob sušení prádla

Sušení prádla na zahradě či balkoně se v pylové sezoně rozhodně nedoporučuje
  |   zajímavost

Pylová sezona je v plném proudu a s ní i rýma, zarudlé oči a další nepříjemné příznaky alergie. Naštěstí lze tyto symptomy zmírnit pomocí jednoduchých tipů a triků, které jste nejspíše ještě neslyšeli.

Často můžeme narazit na informace o tom, jak účinně léčit symptomy alergie pomocí prášků nebo přírodními metodami. Mnohem méně lidí se ale zabývá tím, co přesně tuto alergii spouští.

Je jasné, že spouštěčem alergie na pyl je pyl samotný. Existuje ale celá řada aktivit, kterými si pyl nevědomky přinášíte domů nebo při nich zbytečně přicházíte s pylem do kontaktu.

Často si takové následky některých běžných aktivit, mezi které patří i sušení prádla, zkrátka neuvědomíme. Je tedy načase si ujasnit, co přesně zhoršuje naše symptomy, a pokud možno se dané aktivitě vyhnout.

Sušení prádla

Během pylové sezony, tedy od jara až do podzimu, se nedoporučuje sušit prádlo venku, pokud máte alergii na pyl. Počasí je sice k sušení prádla na zahradách či balkonech v tomto období ideální, ale může zhoršit vaše alergické příznaky.

Během sušení venku se totiž na oblečení usazují pylová zrnka, která si poté přinášíte domů a do skříní, kde se pak přenáší i na další kusy oblečení.

Větrání

Skrz otevřené okno k vám do bytu může nalétat pyl, kterého se poté těžko zbavujete.

Ideální je větrat intenzivně a krátce, nejlépe ráno a večer. Vyberte si moment, kdy zrovna není silný vítr, který by k vám pylová zrnka navál.

Čerstvé květiny

Kdo by nemiloval čerstvé květiny ve váze, nic jiného nedokáže tak lehce oživit celý pokoj.

Bohužel dokonce i na pyl v okrasných kyticích je třeba dávat si pozor. Okrasná funkce květin za zhoršení příznaků alergie rozhodně nestojí.

Domácí mazlíčci

Pyl mohou k nám domů nanosit dokonce i domácí mazlíčci.

Pokud se tedy chystáte se svým chlupáčem na procházku, nezapomeňte, že se na jeho srsti bude po celou dobu procházky usazovat pyl. Je proto ideální po návratu domů očistit srst vašeho mazlíčka navlhčeným hadříkem, a to nejlépe ještě před vchodovými dveřmi.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Nespavost: Existují ověřené způsoby, jak se jí zbavit

Klíčová slova: