Žena varuje před bolestí hlavy. Vyslechla si děsivou diagnózu

Lékaři ženě doporučili jen užívat prášky na bolest, její migrény ale měly vážný důvod
  |   zajímavost

Fitnes trenérka, která začala trpět silnými migrénami, nyní varuje, aby je lidé neignorovali. Myslela si, že o nic nejde, ale byla na omylu. Lékaři jí odbyli prášky na bolest, za několik měsíců ale zjistila, co bolesti hlavy skutečně způsobovalo.

Mari Curteanu, fitnes trenérka žijící v Londýně, s bolestmi hlavy nikdy neměla problém. V roce 2019 ji ale začaly trápit pravidelně.

Začaly ji trápit silné migrény, které se pravidelně vracely. „To může být pro řadu z nás zcela normální, zvláště pro ženy, ale já s nimi nikdy problém neměla,“ prozradila pro Express.

V dubnu téhož roku se její pravidelné bolesti hlavy prudce zhoršily. Byly tak silné, že se k nim přidala nevolnost a zvracení. Mari nakonec skončila na pohotovosti.

V nemocnici jí ale tehdy, zdá se, odbyli. Provedli na ní nějaké neurologické testy, ale nakonec jí jen doporučili prášky na bolest.

„Několik dní nato jsem šla za svým lékařem, abych zjistitla, co bolesti způsobuje. Ten mi ale jen řekl, že to může být kvůli hormonálním změnám, a poslal mě domů s tím, že prášky na bolest jsou tím nejlepším řešením,“ uvedla.

Mari sice prášky trochu pomohly, ale silné migrény se jí v následujících měsících stále vracely. Postupně ale získávaly na intenzitě.

Fitnes trenérka tak musela rušit cvičení s klienty, protože její bolest hlavy už v té době byla tak silná, že nemohla běžně fungovat a musela si jít lehnout.

„Věděla jsem, že se mnou musí být něco špatně. Lékaři mi sice poradili pouze prášky na bolest, ale to mi nestačilo. Věděla jsem, že takhle silná bolest zkrátka musí mít nějaký závažný důvod. Věděla jsem, že tu bolest sice mohu trochu zmírnit, tím ale ten problém nezmizí,“ řekla.

Následující měsíce se nic nezměnilo, Mari se během té doby několikrát vydala ke svému lékaři, ten jí ale nepomohl.

Jednoho dne se jí ale udělalo špatně, když cestovala sama. Najednou se jí rozostřil zrak a téměř ani nebyla schopná napsat rodině. V tu chvíli bylo jasné, že to takhle dál nejde.

„Moje sestra trvala na tom, abych si zašla na magnetickou resonanci. Už si ani nepamatuju ten moment, kdy mi oznámili moji diagnózu, byla jsem hrozně zmatená. Řekli mi, že mám obrovský nádor na pravé straně mozku, který začal krvácet,“ popsala Mari a rozhodla se pomocí své hororové zkušenosti s migrénami varovat ostatní.

Mari podstoupilla sérii operací, během kterých se lékařům podařilo nádor úspěšně odstranit. Vše ale mohlo dopadnout i velmi rozdílně.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Vysoký cholesterol: Poznáte ho i na kůži.

Klíčová slova: