Ovoce a zelenina, které se vyplatí pěstovat i na malých zahrádkách

Jedním z ideálních druhů ovoce do malých zahrad jsou mimo jiné i jahody
  |   zajímavost

Některé druhy ovoce a zeleniny jsou sice nenáročné a lahodné, ale zkrátka zaberou moc místa. Lze ale najít i takové, kterým se daří i ve stísněnějších prostorách. Ideální čas na výsadbu těchto druhů ovoce a zeleniny je právě teď.

Pokud jste ještě nezačali, je právě teď ten nejvyšší čas na přípravu vaší zahrádky na letní sezonu. Je čas vysázet jak okrasné květiny, tak i vaše oblíbené ovoce a zeleninu.

Nejdříve je ale potřeba si dobře rozmyslet, jaké druhy zeleniny a ovoce sázet a jakým se raději vyhnout. Záleží nejen na výsledném plodu a nenáročnosti rostliny, ale také na tom, kolik prostoru daná rostlina potřebuje.

Některé druhy ovoce a zeleniny zkrátka nejsou ideální pro menší zahrádky, protože zaberou až příliš prostoru a vaše úroda by se pak nejspíše dala spočítat na prstech jedné ruky.

Jahody

Ideálním ovocem dokonce i do těch nejmenších zahradních prostor jsou jahody.

Bude se jim skvěle dařit i např. v květináči, mají totiž poměrně mělký kořenový systém. Nejvíce ocení místo s dostatkem světla.

Bazalka

Mezi ideální přírůstek do malých zahrad se řadí mimo jiné také nejrůznější druhy bylinek, jako je např. bazalka. Můžete s nimi oživit celou řadu pokrmů a posunout tak vaše kulinářské výtvory na další stupeň, navíc se jim daří i v květináči.

Mrkev

Dokonce i s malou zahradou si můžete pochutnat na domácích mrkvích přímo ze zahrádky, ty totiž také nepotřebují příliš prostoru. Můžete je sázet dokonce jen s 1,5cm rozestupy.

Rajčata

Další ideální zeleninou do malých prostor jsou rajčata, kterým se bude dařit dokonce i na malé zahrádce na balkoně. Můžete je totiž lehce pěstovat i v podlouhlém květináči a dočkáte se rostlin obsypaných šťavnatými plody.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Velikonoce se blíží: Recept na lahodný mazanec z tvarohu se bude hodit.

Klíčová slova: