Jak se lehce zbavit zákeřného druhu housenek

Buxusové housenky se prozrazují malými pavučinkami mezi větvemi
  |   zajímavost

Buxusové housenky jsou pro tyto košaté keře často rozsudkem smrti. Na zničení celého keře jich totiž stačí jen několik. Poznáte je podle malých pavučin mezi větvemi. Naštěstí se jich lze lehce zbavit.

Tyto housenky jsou pro buxusové keře mnohem nebezpečnější, než si můžete myslet. Ke zničení celého keře jim v některých případech stačí dokonce i jen několik hodin.

Je tedy potřeba kontrolovat, zda se tito nevítaní návštěvníci neusadili právě na vašem buxusu, a případně okamžitě jednat.

Tento druh housenky může zničit nejen malé buxusové keře, ale dokonce i celý váš živý plot. Sezona, ve které jsou schopné napáchat nejvíce škod, začala již v březnu, trvá přes celé léto a končí až v říjnu.

Tyto housenky na svém živém plotu naštěstí lehce poznáte, po vylíhnutí na něm totiž tvoří malé pavučinky. Je proto ideální buxusy čas od času pozorně prohlédnout. Pokud si totiž těchto pavučinek včas nevšimnete, poznáte příromnost těchto housenek na buxusech až podle jejich nelítostného řádění.

Nejúčinnějším způsobem, jak se jich zbavit, je údajně biologická kontrola pomocí mikroorganismů, které se nezývají bacillus thuringiensis, která je dostupná v zahradnictvích. K úplnému odstranění škodné je nutné tento proces několikrát opakovat.

Při aplikaci postřiku ho pomocí sprejové lahve aplikujte jak na vrchní, tak i na spodní stranu listů. Také se snažte odhrnout jednotlivé větve rostliny tak, aby se přípravek dostal i do jejího středu. S množstvím rozhodně nešetřete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jo Hopkins (@jhgardendesign)

Zdroj: BBC

KAM DÁL: Odstraňte vodní kámen z kohoutků lehce a levně.

Klíčová slova: