Jaký plot je nejlepší? Plastové versus dřevěné plotovky a jejich srovnání

Jaké plotovky tedy zvolit?
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Chystáte se na stavbu plotu? Chcete-li vsadit na klasický plot z plotovek, máte na výběr ze dvou variant: dřevěných nebo plastových. Obě tyto možnosti s sebou přináší řadu výhod i drobných nevýhod. Abychom vám vaše rozhodnutí usnadnili, sepsali jsme vám přehledné porovnání.

Plastové plotovky jsou stálé a bezúdržbové

Zvolíte-li plastové plotovky, nebudete jim muset věnovat speciální péči. Díky masivnímu materiálu, který je probarven do hloubky, jsou plastové plotovky stálobarevné. Plast je také velmi odolný a funkční. Po postavení plotu z plastových plotovek se již o něj nemusíte nijak starat.

Dřevěná klasika, která neomrzí

Dřevěné plotovky a kvh hranoly jsou klasikou. Plotu propůjčí majestátní vzhled a při řádné péči a údržbě vydrží dřevěný plot řadu let. Taková péče vyžaduje pravidelné ošetřování dřeva a nátěry. Dřevěné plotovky totiž časem blednou a je zcela nezbytné barvu obnovovat. O dřevěném plotu se tedy v žádném případě nedá říci, že by byl bezúdržbový.

Plastové versus dřevěné plotovky

Jaké plotovky tedy zvolit? Plastové působí dojmem, že jsou dokonalé, ale jejich největší nevýhodou je to, že nejsou vyrobené ze dřeva. Dřevěné plotovky jsou totiž klasické a v očích tradičně smýšlejících lidí se nedají ničím nahradit. Aby ovšem dřevěné plotovky vypadaly neustále jako nové, vyžadují řádnou péči. Rozhodnutí tedy záleží na tom, zda jste ochotni ustoupit a pořídit si plastový plot, který bude bez práce, nebo jít tradiční cestou, ale s vědomím, že budete muset plotu věnovat pravidelnou péči.

Nedá se prohlásit, která varianta je lepší. Jak plastové, tak dřevěné plotovky mají celou řadu výhod. Volba tedy závisí na vašem odhodlání. Můžete si zvolit tradiční cestu, která je náročná, nebo méně tradiční, která je ovšem zcela bez práce.

Klíčová slova: