Zubař ženě odmítl léčit bolavý zub a připravil ji tím o zdraví

Žena si stěžovala na bolest zubu, ale nikdo jí nepomohl
  |   zajímavost

Žena se svěřila s tím, jak jí pouhé zanedbání běžného problému navždy změnilo život. Svěřila se s tím, na co si dát pozor a jak neskončit s chronickými bolestmi celého těla. Dokonce i běžný problém vám může způsobit nevratné zdravotní problémy, pokud se čeká příliš dlouho.

Karen Levy byla v roce 2019 údajně v nejlepší formě svého života. Bylo jí sice 52, ale cítila se mnohem lépe a zdravěji, než když jí bylo 32. Navštívila snad všechny kouty světa a milovala život. Cestovala na Galapágy, dostala se až na samotný vrchol Kilimanjara. Také přímo žila sportem, mimo jiné také pravidelně běhala a plavala.

V létě stejného roku se ale dozvěděla smutnou novinu, její matce diagnostikovali rakovinu. To jí převrátilo svět vzhůru nohama, nevěděla, kolik času jí ještě zbývá, a stres, který kvůli tomu pociťovala, se tak s každým dnem stupňoval. Karen se v té chvíli bohužel uchýlila k pojídání nejrůznějších sladkostí jako k její formě útěchy, a tak začaly její zdravotní problémy.

Zároveň s pojídáním sladkostí totiž žena příliš nedbala na svou dentální hygienu a začala ji bolet stolička. Tehdy si ještě myslela, že se tento problém rychle vyřeší a ona se tak bude moci vrátit ke svému životu tak, jak ho znala doteď, to byl ale omyl.

Údajně byla v pořádku

S bolestí stoličky si zašla za svým zubařem, ten jí ale řekl, že na něm nic zvláštního nevidí, a poslal ženu domů. Bolest ale pokračovala. Karen se poté rozhodla zubní ordinaci navštívit znovu a na svém problému si trvat, opět se jí ale žádné pomoci nedostalo.

O několik měsíců později již pociťovala tak silnou bolest, že se dala stěží vydržet. Její dásně zesvětlaly a začal ji bolet další zub, hned vedle stoličky.

Žena se v zoufalství vydala za jiným zubařem a vysvětlila mu, že dokonce v puse cítí nepříjemnou pachuť a že si myslí, že jí bolavé zuby odumírají, prosila tak zubaře, aby jí je vytrhl. Ten ale opět na zubech neviděl nic zvláštního a odmítl zákrok provést.

Ke světlým dásním, bolesti a pachuti se nakonec přidala i suchá pokožka na polovině oblečeje. Žena byla přesvědčená, že se jedná o známky infekce, opět se vydala za lékařem, ale opět jí nikdo nepomohl.

Nakonec už bylo pozdě

Až po několika dalších pokusech, kdy se zubaři domnívali, že bolest, kterou pociťuje, souvisí s její těžkou životní situací, se konečně dočkala 3D rentgenu. Rentgenový snímek potvrdil, že v zubu je skutečně nekróza, která po měsících neléčení bohužel postoupila až do kosti.

To mělo na ženu devastující účinky. Na pokročilou infekci totiž zareagoval autonomní systém jejího těla. Infekce se začala objevovat i na dalších částech jejího těla, začala trpět skoliózou a měla problémy s chůzí. Její pleť se najednou stala citlivou na sluneční záření a musela se vzdát svých oblíbených sportů. Pozdní diagnóza běžného problému jí tak navždy změnila život.

Do dnešního dne trpí nesnesitelnými bolestmi.

Zdroj: The Guardian

KAM DÁL: Žena si koupila sýrový sendvič. Našla v něm zapečený kus chrupu člověka.

Klíčová slova: