Marek Taclík má za sebou vítězství, ale i prohry. Čeho v životě lituje?

Herec Marek Taclík má se svou partnerkou Pavlou Růžičkovou syna Antonína a dceru Matyldu
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   osobnost

Herec Marek Taclík se proslavil zejména v seriálu Kriminálka Anděl, kde si zahrál vyšetřovatele Olivera Hajna. Aktuálně mohou fanoušci jeho herecké výkony sledovat v seriálu ZOO, který se těší velké oblibě. Dlouho byl živoucím důkazem přísloví "štěstí ve hře, neštěstí v lásce", to se ale nakonec zlomilo. Něco by ale přeci jen udělal jinak.

Dlouhou dobu byl herec obsazovaný z role do role, zatímco v osobním životě se mu příliš nedařilo. „Nejsem schopen oslovit cizí ženu. Neumím využít těch klasických klišé, kterých využívá spousta mužů. A už se to asi nezmění,“ svěřil se kdysi herec deníku Aha! Nakonec se ale ukázalo, že k získání "té pravé" žádná klišé nepotřeboval.

Kontrast mezi jeho pracovními úspěchy a osamělým osobním životem byl nejzřetelnější těsně před jeho 40. narozeninami. Dokonce začal trpět úzkostmi a přemýšlel o tom, že s hraním skoncuje, ačkoliv se mu začalo nebývale dařit a nabídky na vedlejší role nahradily ty na role hlavní.

V té chvíli si totiž uvědomil, že mu schází to nejdůležitější, a začal toužit po rodině. „Nemám rodinu, a tak mě chvílemi napadá, jestli už náhodou není pozdě. Jestli jsem v životě třeba něco nepropásl,“ svěřil se tehdy v rozhovoru pro magazín Žena a život.

Kde si zahrál - filmy:
Milenci a vrazi, Jedna ruka netleská, Vrásky z lásky, Martin a Venuše, Život je život, Ztraceni v Mnichově a další
Kde si zahrál - seriály:
Místo v životě, Kriminálka Anděl, Ulice, Okresní přebor, Vyprávěj, Škoda lásky, Čtvrtá hvězda a další

Nejspíše se začal bát, že skončí podobně jako hlavní postava ze seriálu Single man, kterou herec ztvárnil. Šlo o nešťastného samotáře Filipa.

„Filip má v každém dílu jedno až tři rande, někdy i čtyři. A ta, co dopadnou fiaskem, jsou z mého života,“ zavtipkoval Taclík v rozhovoru pro iDNES. „Vlastně každá dívka ho na konci toho rande opustí, až na pár výjimek, kdy uteče Filip,“ dodal.

V rozhovoru ale tehdy uvedl, že si roli Filipa náležitě užíval. V té době už totiž čekal své první dítě s jeho partnerkou Pavlou Růžičkovou. Ztvárnění Filipa tak bylo pro herce jen lehkým ohlédnutím do minulosti, kterým si připomněl, že nakonec přece jen pozdě nebylo.

Dnes už je dvojnásobným otcem, přece jen ale něčeho lituje. Prý si měl rodinu pořídit o něco dřív. „Ty dvě malé děti, to je strašný záhul,“ svěřil se pro Super a přiznal, že kdyby byl mladší, nejspíše by své dvě děti zvládal s větším elánem.

Zdroj: Aha!, iDnes, Super

KAM DÁL: Bezdomovkyně se pochlubila svým novým luxusním domem.

Klíčová slova: