Lidé poslali peníze na charitu. Muž se za ně ale topil v luxusu

Rodina, které lidé pomohli finanční sbírkou, si pořídila nový vodní skútr (ilustrační foto)
  |   zajímavost

Někteří dobrosrdečníci se rozhodli pomoci mladíkovi, který měl finanční potíže. Když ale zjistili, co si za jejich těžce vydělané peníze pořídil, nestačili se divit. Koupil si totiž něco, o čem většina z nás jen sní.

Šestičlenná rodina žijící v Londýně se nedávno ocitla blízko smrti. Někdo totiž zapálil jejich rodinný dům. Všem členům domácnosti se naštěstí podařilo před plameny uniknout. Přišli ale na nějaký čas o střechu nad hlavou a dokonce i o vůz, což jim značně zhoršilo kvalitu života. Smutný osud rodiny dojal tisíce lidí, kteří se jejím členům rozhodli pomoci s jejich tíživou finanční situací.

Pomocí speciálního účtu, na který mohli lidé posílat libovolnou finanční částku na pomoc rodině, se podařilo vybrat bezmála 1,5 milionu korun.

Lidé na sociálních sítích byli z obrovského úspěchu finanční sbírky nadšení, tedy až do chvíle, než zjistili, co si rodina za vybrané peníze pořídila. Hlava rodiny Nick Smithy totiž na svém profilu na sociální síti zveřejnil video, jak si užívá svůj dárek k narozeninám. V příspěvku bylo vidět, jak se nadšeně prohání na svém novém vodním skútru.

Video vidělo přes milion lidí a prostor pod videem se začal plnit podrážděnými komentáři.

„No, hezky utrácejí ty peníze, které jsme jim poslali,“ napsal jeden z uživatelů.

„Tak takhle to vypadá, když si ty peníze někdo nevydělal,“ objevilo se pod příspěvkem.

Nick ještě přilil olej do ohně, když na komentáře pod videem odpověděl: „Tohle je vzkaz pro všechny, kteří se zabývají tím, jak utrácíme naše peníze – starejte se o sebe!“

„Prošli jsme si peklem, ale nevzdáváme to. Pořád se smějeme, pořád pracujeme a vyděláváme peníze. Snažíme se užívat si života. Co děláte vy? Negativní lidi dostanou v životě jen negativní věci, tak takoví nebuďte,“ dodal.

Nakonec uvedl na pravou míru, že se o peníze nikoho neprosili a stejnou částku, jako byla ta, kterou obdrželi, tak nyní věnují na charitu.

 

KAM DÁL: Manželka si chtěla pustit video ze svatby. Čekalo ji ale nemilé překvapení.

Klíčová slova: