Dívka zkolabovala po vypití běžně dostupného nealka

Maschu dohnala její závislost na Red Bullu až na pohotovost
  |   zajímavost

U náctileté dívky se po konzumaci většího množství na první pohled neškodného nápoje objevily vážné zdravotní problémy. Nyní se snaží varovat ostatní fanoušky oblíbeného nealka. Jeho negativní účinky totiž mohou být velmi vážné.

U teprve 17leté Maschy se poté, co vypila 12 plechovek Red Bullu, obevily tak vážné zdravotní potíže, že skončila v bolestech na pohotovosti.

Zdánlivě neškodný energetický nápoj totiž může za určitých podmínek negativně ovlivnit správnou funkci našeho srdce. Rozhodně bychom tedy neměli překračovat jeho maximální doporučené denní množství. O tom se přesvědčila i Mascha, která po vypití velkého množství energetického nápoje začala pociťovat silné bolesti srdce a následně zkolabovala.

Mascha, která žije ve Švýcarsku, si naštěstí ještě předtím, než na nějakou chvíli ztratila vědomí, stihla zavolat taxi, které ji dovezlo přímo na pohotovost tamní nemocnice. Lékaři jí na místě vysvětlili, že za bolest na hrudi a dokonce i za ztrátu vědomí může její oblíbený Red Bull, a doporučili jí, aby nápoj na nějakou dobu zcela vynechala a v budoucnu si dávala větší pozor na to, aby nepřekračovala jeho maximální doporučené denní množství.

Masha se později na svém profilu na sociální síti přiznala k tomu, že si na chutném energetickém nápoji vypěstovala závislost. Nakonec se jí ale podařilo jeho denní množství limitovat.

„Většinou jsem svůj den začínala Red Bullem a cigaretou,“ šokovala dívka na svém profilu.

Nápoj jí údajně pomáhal získat potřebnou energii, kterou potřebovala na práci. Nakonec si ale uvědomila, že svůj ranní rituál musí změnit, jinak by totiž její další návštěva na pohotovosti byla jen otázkou času.

„To, že něco přeháníte, si zkrátka většinou uvědomíte, až když je pozdě,“ dodala.

 

@mascha0.5 geniesst es aber nicht zuviel #herzprobleme #redbull #redbullwitheedition #hard #ekg #foryoupage #goviral #zürich #fypシ ♬ Originalton -

 

 

KAM DÁL: Dcera zemřela po použití deodorantu. Matka nyní varuje před "chromováním"

Klíčová slova: