Poslední koncert v životě, nejsem Habera, řekl Mareš. Kožich nepere už 22 let a další perličky ze zákulisí

Marešovu show si nenechaly ujít desetitisíce lidí
  |   osobnost

Leoš Mareš se konečně dočkal! Po letech odkládání zahrál v pátek a v sobotu v pražské O2 areně, která mu tleskala vestoje. Udělat show, to zkrátka umí. A také umí prodat sám sebe, za roky působení se z jeho jména stala vážená značka. Ačkoliv sám přiznává, že pěvecký talent nemá, opakovaně se mu daří naplnit největší halu ve střední Evropě. Kdo se na koncertě zasnoubil a z koho si Mareš vystřelil? Opět nechyběly momenty plné emocí!

Marešovy koncerty jsou tradičně nadupané emocemi a ani teď tomu nebylo jinak. Ačkoliv zpívat neumí, nikomu to v jeho podání překvapivě nevadí. Znovu přišly desetitisíce lidí. Nechyběla Tereza Kerndlová, která zazpívala s Marešem hit Nejlepší nápad. Přiletěla kvůli tomu ze španělské Estepony, kde si s manželem Reném Mayerem pořídili nemovitost.

Objevil se také Jan Bendig nebo překvapivě Štěpán Kozub, kterého Mareš pozval, ať si O2 arenu vyzkouší. Nedávno totiž Kozub oznámil, že se ji chystá jako první stand-upem vyprodat letos v prosinci. Dorazil také Albert Černý ze skupiny Charlie Straight, Nikolas Bitkovskij, který si zazpíval před arenou písničku od skupiny Backstreet Boys, nebo vítěz loňské Superstar Adam Pavlovčin.

Moc hostů, málo Mareše

V sobotu se na pódiu objevila také kapela Lunetic bez jednoho člena, chyběl Martin Kocián, který měl v minulosti problémy s drogami. Na pódiu zazpívala také Katka Říhová z Evropy 2 a nechyběl ani Jirka Korn, který už čeká pár let na svůj koncert k 70. narozeninám. Odložil se kvůli pandemii. „Leoši, upřímný dík za ty dva přenádherné dny, které jsi mi daroval. Bylo to ohromné a velmi posilující. Hluboce se skláním před tvým smyslem pro humor a zábavu,“ napsal Marešovi Korn.

Leoš si dokonce vybral jednu z dívek, které zpíval sladce do očí a na konci písničky ji políbil. Co na to asi doma Monika? 

„Moc hostů a málo Leoše, za mě minulý koncert daleko lepší,“ napsala mu sledující na Instagram. „To víte, kdybych byl Habera, tak zpívám jen svoje písničky,“ odepsal jí Mareš. Je pravdou, že show se letos skládala hlavně z dobrého výběru hostů, kteří zachraňovali pěveckou stránku. Zemřelého Karla Gotta uctil Mareš na koncertě také. Gott si zazpíval hit Být stále mlád s Marešem z videoklipu, který spolu natočili před pár lety. Na minulém koncertě stál ještě vedle něj. A lidé byli dojatí!

Technické problémy se Marešovi nevyhnuly

Velká show se však neobešla bez technických problémů. „Měli jsme lístek do VIP a nic jsme neslyšeli, jsem zklamaná,“ napsala na Instagram Marešovi jedna z návštěvnic koncertu. „Moc se vám omlouvám. Byly jste úplně blízko. Slyšel jsem, že zvuk nebyl dobrý, je mi to moc líto,“ odepsal jí Mareš. Správný koncert se ale neobejde bez pořádného překvapení! "Tady jedna polovina páru vůbec netuší, co přijde," oznámil Mareš do mikrofonu. A tak před zraky desetitisíců lidí požádal Denis z Kladna svou milovanou Martinu o ruku. Na rozklepanou ruku jí nasadil zásnubní prstýnek a následoval sladký polibek. Dívka řekla ano!

„Kompot, nesu vám kompot a cena nízká, tam musí být,“ vystřelil si také Mareš z reklamy Michala Davida pro řetězec Penny. V sobotu řekl Mareš na koncertě, že mu psal David s tím, že děkuje za reklamu: „Prý, tak vidíš, že je to dobrý,“ hlásil Mareš, který nezapomněl obléknout ani svůj ikonický bílý kožich. Před celou O2 arenou přiznal, že už ho 22 let nepral ani nedal do čistírny. To lidi v sále trochu překvapilo.

Na Ferrari si tím nevydělá

Nezapomněl také připomenout, že tohle už je skutečně jeho poslední koncert v O2 areně. Často se za to Marešovi lidé smějí, neboť to už řekl tolikrát, že tomu nikdo nevěří. „Bodeť by ne, když na tom tak rejžuje! Je to obchodní tah,“ psal fanoušek na Instagramu. To ale není tak docela pravda, na nové Ferrari si koncerty zřejmě nevydělá. Nikdo mu ale neupře, že ačkoliv není zpěvák, vyprodal Forum Karlín i pražskou O2 arenu. „Je to pro peníze nebo pro radost?“ ptala se ho Lucie Výborná jako hosta Radiožurnálu v roce 2020. „Nejdřív jsem si chtěl splnit sen, teď už je to ale i finanční motivace, přiznal Leoš. Čeká nás tak v blízké době další koncert? 

Zdroj: Instagram Leoše Mareše, Radiožurnál

KAM DÁL: Představitelka mrchy Markéty ze seriálu ZOO čelí krutým urážkám. Lidi jsou vážně hnusní, tohle je síla.

Klíčová slova: