Nad hlavou točil miminkem, až mu praskaly kosti. Teď je na chersonského zrádce vypsaná odměna

I takto vypadají ukrajinská města po „návštěvě“ ruských hord
  |   zajímavost

Rusové v okupovaném Chersonu instalovali okupační vládu z místních zrádců. V jejich čele je Kirill Stremousov, muž, který před lety natočil šokující video. Na něm velmi drsně zachází s malým miminkem.

Proruští kolaboranti v Chersonu žádají Vladimira Putina o přičlenění celé oblasti k Rusku. Putin ale spíše preferuje "lidové referendum", jaké proběhlo na Krymu. Problém je, že dosazení vládci oblasti jsou zcela neschopní a nedokáží takové referendum zorganizovat. K referendu se vyjádřil proruský bloger Kirill Stremousov, který byl Putinovými silami dosazen do funkce zástupce vedoucího chersonské správy. Ten připustil, že plány na referendum o tom, zda se má Cherson oddělit od Ukrajiny, by měly být zrušeny. Místo toho by měla oblast rovnou připadnout Rusku.

 

„Město Cherson je Rusko, žádná Chersonská lidová republika na území Chersonské oblasti nebude, žádné referendum nebude. Bude to jeden jediný dekret na základě výzvy vedení Chersonské oblasti prezidentovi Ruské federace, a to včetně regionu uvnitř Ruské federace,“ citovala Stremousova agentura RIA Novosti.

Stremousov byl Ukrajinou obviněn z "kolaborace", v současné době je hledán prokuraturou pro velezradu a objevily se po něm plakáty s nabídkou odměny půl milionu hřiven za jeho dopadení či zabití. Ukrajinské síly i místní odboj se jej údajně snaží zlikvidovat.

S dcerou cvičil "jako astronauti"

Stremousov se nechvalně proslavil už v roce 2017 podivným videem, na kterém je vidět, jak houpe za nohy a ruce svou čtyřměsíční dceru Miladu a drsně s ní točí kolem hlavy. Směje se a říká, že slyší, jak jí praskají kosti. Dítě chvílemi vyděšeně kvílí, na což Stremousov reaguje slovy „že je jí dobře“. Jde podle něj o stejné cvičení, jaké podstupují ruští astronauti.

V jiném okamžiku začne jednou rukou houpat malou holčičku ze strany na stranu a přitom říká: „Teď budeme pracovat s rameny a jejím úchopem, abychom je posílili.“ Pak ji otočí hlavou dolů a houpe ji ze strany na stranu za nohy. Své počínání komentuje slovy: „Její krev teď teče rychleji. Dívka se cítí dobře, usmívá se.“ Cvičení je podle něj gymnastika z dávných dob. Říká, že dcera „přišla na svět sama přirozenou cestou a nebyla nikdy očkována“.

Výběr lidí, jako je Stremousov, jasně ukazuje, že Rusové při hledání ochotných kolaborantů nemají příliš na výběr. Samotná Chersonská oblast je sice zatím bez větších bojů, ale dlouhodobě se má za to, že se ukrajinská armáda chystá na její osvobození. „Okupanti mohou požádat o připojení k Marsu nebo Jupiteru. Ukrajinská armáda osvobodí Cherson bez ohledu na to, jaké slovní hříčky si okupanti vymyslí,“ řekl poradce prezidenta Zelenského Mychajlo Podoliak.

Zdroj: novinky.cz, idnes.cz, thesun.co.uk

KAM DÁL: Důležitým místem pro ruskou strategii vůči Evropě je především Kaliningrad.

Klíčová slova: