Co dnes dělají orličtí vrazi? Mrtvoly v sudech házeli do přehrady, vraždili i své příbuzné

Své oběti házeli v sudech do Orlíku, některé z nich se dochovaly
  |   zajímavost

Šlo jim o peníze. Orličtí vrazi své oběti většinou ukrývali do sudů, do kterých nalili louh, a shodili je do orlické přehrady. Byl to "vynález" Vladimíra Kuny. Zaměřovali se především na podnikatele s cílem získat peněžní zisk, ale nebáli se vraždit i mezi příbuznými. Co dělají dnes?

Autorem nápadu shodit oběti v sudu, v němž byl louh, do orlické přehrady, přišel Vladimír Kuna.  Dalším členem skupiny byl Karel „Karlos“ Kopáč, který je označován za organizátora. Ten před smrtí hrůzné detaily činů barvitě popsal a právě jeho svědectví se stalo hlavním důkazem celého případu.

Byl původně vyhazovačem na Novodvorské v Praze a jednou byl před běsněním trestán za ublížení na zdraví. Zajímal se o bojová umění, po revoluci v roce 1990 nastoupil také do Útvaru rychlého nasazení, po pár měsících ale odešel. Nelíbil se mu malý plat a haněl nízkou úroveň výcviku. Po odchodu pracoval jako překupník zbraní.

Kopáčova sestra si objednala vraždu manžela kvůli milenci

Vykonavatelem vražd byl Ludvík „Pacient“ Černý, který se před revolucí sice vyučil zedníkem, už v roce 1985 byl ale trestaný za krádeže. Jeho záliba v soláriích a posilovnách zavdala seznámení s Kopáčem a Kunou. Seznámili se v pražském Podolí.

Pracoval původně pro Mercedes-Benz Bohemia Praha jako řidič. Byl velmi oblíbený a o svou rodinu se dobře staral, po revoluci se mu narodil syn. Ačkoliv žádal v roce 2017 o podmíněné propuštění, trest doživotí si odpykává dodnes. Vladimír Kuna se znal s Kopáčem od dětství. Kuna si časem zřídil v Rudné vlastní posilovnu, kde přechovával zbraně. Dalšími členy zločinecké skupiny byli Petr Chodounský a sestra Karlose Irene Meierová. Její manžel se stal jednou z obětí.

Vůbec první obětí byl ale Aleš Katovský, kterého Černý s Kopáčem zastřelili za jízdy, když je vezl z Rudné do Prahy. Obrali ho o valuty v hodnotě 800 tisíc, které s sebou měl, protože mu slíbili obchod. Ačkoliv vůz později prodali do autobazaru, zůstaly v něm stopy krve a o dva roky později z něj policisté získali jejich první důkaz k celému případu. Do druhé vraždy už přibrali i Kunu a zavraždili kosovského přistěhovalce Leorenta Lipoveciho, který od nich chtěl koupit zbraně. Místo toho dostal zbraní kulku do hlavy. Ačkoliv si s utěsněním sudu dali v tomto případě více práce, opět skončil na dně Orlíku. 

Kuna roztrhal svou matku výbušninou kvůli dědictví

Jejich třetí obětí byla Anna Medková, Kunova maminka. Zavraždili ji výbušninou kvůli dědictví. Balíček s výbušninou jí poslali k narozeninám. Ten jí rozerval celý obličej, hrudník i břicho. Na následky zranění o několik dní později zemřela.

Černý měl zálusk také na historické pečeti, které měl starožitník Vlastimil Hodr. Zavraždil ho sám, zavařil do ho sudu a hodil v březnu 1992 do Orlíku. Za oběť orlickým vrahům padl také manžel Ireny, sestry Kopáče, Jaroslav Meier.

Kopáč svou vinu neunesl

Policie získala tip k dopadení orlického gangu v pražském posvětí. Dokonce věděli, že vrahové hází těla do přehrady, ale dlouho nemohli najít potřebné důkazy. Po dlouhém pátrání našli také sudy s mrtvolami v Orlíku. Když se Kopáč dozvěděl z televize, že policie pátrá, chtěl se zabít. Policie s ním několik hodin vyjednávala, než mu to rozmluvili.

Nakonec se ke všemu přiznal, což se stalo nejdůležitějším důkazem celého případu. Soud vynesl rozsudky v dubnu 1997, nejnižší pro Irenu Meierovou, po odvolání 10 let, nejvyšší pro Černého, ktreý si dodnes odpykává doživotní trest. Mimo Černého už jsou dnes všichni vrazi na svobodě. Kopáč svou vinu neunesl a sebevraždu spáchal ve vězení. Oběsil se na šňůrce od pyžama.

Zdroj: zoom.iprima.cz, wikipedia.org, blesk.cz

KAM DÁL: Sériový vrah Václav Mrázek: Vzrušovalo mě, že mrtvola ženy je k znásilnění poddajná.

Klíčová slova: