Fototapety do ložnice – nejmódnější motivy roku 2022

Fototapety jsou poměrně mladé prvky dekorací do bytu, proto k nim lidé ještě přistupují opatrně
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Místo pro relax, regeneraci. Tím prostorem je ložnice, která si zaslouží promyšlený design. Nejen z hlediska nábytku, ale i dekorace stěn. Někomu vyhovuje minimalismus. Žádné barvy, jen bílá, bez dekorací. Někdo ale chce stále snít, proto se například s fototapetami rád přesune na slunnou pláž plnou palem s běloskvoucím pískem. To šumění moře už slyšíte sami, že?

Jaké nástěnné malby se hodí do ložnice?

Fototapety jsou poměrně mladé prvky dekorací do bytu, proto k nim lidé ještě přistupují opatrně. Většinou se využívají v dětských pokojích, kde je přípustná divočina. Proč ne? I děti mají své zázemí a usínat v obklopení fantazijních obrázků z filmů, to je radost každé ratolesti. Stejně tak se sem hodí i zvířátka. Dětský pokoj je místem, kde děti nejen usínají, ale také si hrají. Ložnice dospělých už vyžaduje promyšlenější nástěnné malby. Lidé sem chodí spát, proto se sem hodí uklidňující fototapety. Mohou to být jen barevné kombinace, například styl černé a bílé. Někomu se líbí nápisy. Z barev se využívají spíš chladné tóny jako modrá, zelená, šeříková, béžová, hnědá, zelená, khaki. Zkrátka takové barvy, které vidíme v přírodě. Většinou se volí fototapety světlých tónů.

Dekorace bytů – trendy 2022

Ložnice je sídlem harmonie, takže jako nástěnné dekorace se hodí přírodní motivy. Mohou to být voda, stromy, květiny. Často lidé volí výjevy míst, kde by chtěli být, což jsou právě různé pláže, snímky zákoutí deštných pralesů nebo je oblíbenou formou dekorace bytů motiv západu slunce za horizontem moře. Pokud máte rádi barvy, uklidňující jsou pastelové tóny. V ložnici lze kombinovat i různé struktury. Oblíbené jsou i makro snímky, například detaily listů, květin. Uklidňující je téma příznačné pro spánek. Noční obloha a vše s ní spjaté, tedy hvězdy, hvězdné nebe, lucerny, svíčky nebo klidně i sovy.

Nástěnné dekorace do ložnice

Kdo je moderní, zcestovalý a má vztah k umění, často volí snímky industriální. Fotografie měst jsou taktéž velmi oblíbené. Co se takhle obklopit pestrým New Yorkem nebo romantickou Paříží? Někdy lidé volí i motiv známých fotografií, spíš však těch ne vyloženě extravagantně populárních. Jemně působí známý černobílý snímek „Dělníci na lešení“ z roku 1932 z Manhattanu. Kolorovaná Marilyn od Andyho Warhola by však byla divoká. I když opět zdůrazňujeme, že záleží jen na vašem vkusu. Velmi vkusné jsou i vintage motivy nebo neotřelé japonské ilustrace. Odborníci doporučují jednu výraznou barvu v ložnici, tu pak doplňte jemnými motivy. Nestárnoucí je i klasika podoby cihlové zdi. Fototapeta je zkrátka skvělým prostředkem pro výzdobu stěny v každé místnosti. Vytváří atmosféru a umí zútulnit velké prostory i menší pokoj.

Klíčová slova: