Proč se policisté dotýkají kufru auta, které zastavují? Má to logický důvod

Policisté se dotýkají kufru auta, které zastavili. Chtějí tam totiž zanechat otisky
  |   zajímavost

Sociální sítě obletělo video, na kterém byl zachycen zvláštní zvyk většiny policistů. Naprostá většina strážců zákona se totiž dotýká kufru auta, které zastavili. Žena se ptala, proč to dělají, a dostalo se jí překvapivého vysvětlení.

Na videu bylo vidět hned několik různých situací, ve kterých policisté zastavili vůz a předtím, než přistoupili k jeho řidiči, udělali něco zvláštního. Ve videu každý z policistů nejdříve položil ruku na zadní část auta a poté teprve pokračoval dál k předním sedadlům.

Žena, která video sdílela, zanedlouho zjistila, že se nejedná o náhodu. Ptala se totiž lidí, jestli má tento zvláštní zvyk nějaký speciální důvod, a ukázalo se, že ano.

Příspěvek totiž zhlédlo přes neuvěřitelných 6 milionů lidí a někteří z nich znali odpověď na otázku, co za tímto podivným chováním stojí. Podle jednoho z fanoušků to policisté dělají proto, aby na autě zanechali své otisky.

„Je to kvůli tomu, aby na tom autě nechali otisky. V případě, že by se policistovi poté něco přihodilo, mohou jeho otisky poukázat na to, že řidič auta je jedním z podezřelých a bude vyslýchán,“ objevilo se v komentářích.

„Je to kvůli otiskům, v případě, že se něco zvrtne?“ hádal další.

Někteří komentující si ale stáli za tím, že je to kvůli tomu, aby zkontrolovali, jestli se náhodou někdo nenachází v kufru auta. To ale vyvrátil strážník Steve Montiero.

Steve Montiero se objevil na televizní stanici News 6 a potvrdil teorii se zanecháním otisků. „Když strážce zákona zastavuje vozidlo, musí se řídit hned několika bezpečnostními postupy, a to nejen pro zajištění bezpečnosti natušitele, ale i pro svou vlastní,“ vysvětlil strážník.

„Jedním z těchto postupů je právě dotyk dlaně na kufru auta, aby bylo prokazatelné, že s daným vozem přišel policista do styku,“ dodal.

 

@mr.alexaa Do you know reason why? #fypシ #police #touch #4u #policeofficer ♬ original sound - Slowed songs

 

 

Zdroj: Daily Star, TikTok/@mr.alexaa

KAM DÁL: Muž se vloupal do cizího domu. To, co tam udělal, ale nikdo nečekal

Klíčová slova: