Patrasová, volant, promile! Opilecké eskapády slavné Dády z Vinohrad

Dáda Patrasová bojuje s démonem alkohol dlouhé roky
Zobrazit fotogalerii (6)
  |   osobnost

Zkrotit žížalu Julii herečka Dagmar Patrasová dokáže fenomenálně, auto na silnici naopak velmi nešikovně. Na její nehody na pražských Vinohradech už musí mít příslušníci místní dopravní policie speciální složku, a dokonce si v ní pobyl nějakou dobu i její řidičák. To když se Dáda před třemi roky posilnila alkoholem a vydala se na divokou jízdu po místní luxusní čtvrti. A zcela střízlivě nevypadala ani po nedávné vyjížďce, kdy jen pár metrů od svého domu zdemolovala cizí auto a to své následně o betonová svodidla.  

Dáda Patrasová překvapila hudebníka Felixe Slováčka nečekaným narozeninovým dárkem. V den, kdy dovršil svých 79 let, mu nadělila další dopravní nehodu, kterou sama způsobila. Jak uvedl server Aktu.cz, odmítla herečka na výzvu policie podstoupit dechovou zkoušku na alkohol. A podle řeči jejího těla těsně po nehodě zřejmě věděla proč.

Reportéři ji totiž natočili, jak se o hodinu později při opuštění své vily sotva drží na nohou, při chůzi se musí přidržovat plotu a následně sebou dokonce sekla na chodník. Zda šlo o delírium, anebo posttraumatický šok z autonehody, není ze záběrů jisté. Každopádně její manžel Felix se osobně zúčastnil pouze řešení bouračky, na následnou procházku s ní již nevyrazil. Její alkoholové dýchánky mu totiž nejsou po chuti. Svěřil to před pár dny deníku blesk.cz. Už v tom zase lítá... Kdy tohle období zase přejde, nevím. Doufám, že brzo.“

Oblíbená umělkyně, která patřila desetiletí k nejvýraznějším hvězdám českého šoubyznysu, je svými řidičskými eskapádami pověstná. Stejně jako těmi alkoholovými. Z těch stačí připomenout party v dubnu 2006 v klubu Duplex na Václavském náměstí. Tam se Dáda Patrasová unavila společensky natolik, že většinu večera strávila spící na sedačce s doutníkem v ruce. Tehdy naštěstí nesedla za volant a nerozhodla se zpestřit svým uměním pražskou dopravu.

Vánoční cesta do práce

Když ovšem jela o Vánocích v roce 2018 na představení Sněhová královna do divadla Hybernia, nabourala čelně do jiného vozu. Dechová zkouška jí prokázala 2,5 promile a tento pracovní výjezd ji stál opravdu hodně - pokutu 150 tisíc korun, rok a půl bez řidičáku a také roli v pohádkovém muzikálu, na jehož reprízu nedojela. Po soudním řízení se Dagmar Patrasová kála a pro deník blesk.cz se nechala slyšet: Ta nehoda mi dala hodně za vyučenou, už se to nikdy nestane... Kdyby se tohle, to, co se stalo mně, stalo někomu jinému, tak z toho není takový poprask a ani pokuta by nebyla taková.“ Je pravda, že druhý účastník byl shodou náhod mezinárodně hledaný zločinec z Ukrajiny, ale ani kvůli této trefě neměl soud s herečkou slitování. Ta je dodnes přesvědčena, že výše trestu souvisela pouze s tím, že je slavná, a dokonce si dovolila pronést větu: „Komu z nás se to nikdy nestalo?“

Stalo či nestalo je momentálně irelevantní. Už to chvíli vypadalo, že se hereččin život po návratu Felixe Slováčka z náruče milenky Lucie Gemelové promění opět ve vysněnou procházku růžovým sadem. Nyní to na happyend příliš nevypadá. Dáda sice po poslední nehodě odmítla policii dýchnout do balonku, a tak nelze jasně říci, že byla za volantem opilá. Jelikož je však vedena jako recidivistka, mělo by být v jejím zájmu co nejdříve prokázat, že byla při své poslední vinohradské eskapádě zcela střízlivá. Jinak může tentokrát přijít o mnohem více než nejen o řidičák. 

Zdroje: Aktu.cz, blesk.cz, twitter.com

KAM DÁL: Karlos Terminátor Vémola: Největší skandály neporazitelného bojovníka. Včetně slabosti pro holky na "L".

Klíčová slova: