Chlapce přivedly noční můry na vzpomínky z minulého života, byl stíhací pilot a uhořel v kokpitu

Corsair útočí na ostrov Okinawa
  |   zajímavost

Případ Jamese Leiningera je dodnes považován za jeden z nejpřesvědčivějších důkazů o reinkarnaci a existenci minulých životů. Čtyřletý chlapec přesvědčil své okolí, že je převtělením stíhacího pilota, který zahynul za druhé světové války.

Malý James odmalička miloval letadla. Jeho vášeň přesahovala daleko běžný zájem takto starých dětí, zajímal se o ně opravdu intenzivně a na svůj věk byl velmi inteligentní. Jenže už ve čtyřech letech jej začaly pronásledovat zlé noční můry, které zjevně rovněž souvisely s létáním.

Malý muž nemůže ven!

Vždy se probudil s pláčem a rodičům tvrdil, že jeho letadlo hořelo a následně se zřítilo do vody. To jsou u takto malého dítěte velmi neobvyklé sny, které se navíc opakovaly. Chlapec navíc tvrdil, že jeho letadlo sestřelili Japonci. „Letadlo hoří. Malý muž nemůže ven!“ Rodičům tuhla krev v žilách.

Následovalo vyšetření u psychologa, protože noční můry se zhoršovaly a chlapec se budil prakticky denně. Psycholog poradil rodičům, aby si s Jamesem o snu co nejvíce vyprávěli, aby ho tím zbavili strachu. Zřejmě se dialogem dá odhalit i spouštěcí mechanismus snu. Chlapec jim tak popisoval stále znovu, velmi barvitě, jak je jeho letadlo zasaženo a hoří. Malý muž byl on sám, hrozila mu smrt. Rodičům to celé nedávalo smysl, zvláště otec Bruce Leininger, racionálně založený člověk, to nedokázal absolutně pochopit. Co se to proboha s jeho synem děje?

Pilot Corsairu

Rozhodl se tomu přijít na kloub a dostat ze syna co nejvíce odpovědí na konkrétní otázky. Kde letí, v jakém letadle, kdo na něj střílí atd. Místo dětských fantazií se ovšem dozvěděl, že James letí v stíhacím letadle Corsair a odstartoval z letadlové lodi Natoma. Letí na ostrov Iwodžima a podílí se na útoku na něm. No dobře, řekl si otec. Tohle se dalo zjistit z knih, to pořád není důkaz. Tak chtěl po synovi, aby mu řekl, kdo další s ním je v jednotce, nebo s kým se kamarádí na palubě lodi. James mu řekl, že jeho největší kamarád je Jack Larsen.

Setkání s kamarády

Nyní byl na tahu otec. Odpovědí dostal spoustu, bylo na něm, aby je ověřil. S hrůzou zjistil, že americká flotila skutečně měla letadlovou loď USS Natoma Bay vyzbrojenou Corsairy a že skutečně útočila na ostrov Iwodžima. Na lodi podle seznamu posádky skutečně sloužil Jack Larsen. To už bylo moc. Otec vzal Jamese do Arkansasu na Larsenem. James okamžitě ve dveřích poznal nejen šokovaného Larsena, ale na fotkách pak jmenoval i další členy posádky.

Věděl všechno, jako by na té lodi tehdy byl. Larsen mu řekl, že jediný, kdo byl nad Iwodžimou sestřelený v Corsairu, byl James M. Huston. Japonci ho zasáhli do motoru, ten se vznítil a hořící stroj spadl do moře. James tedy musel být v minulém životě právě James Huston. Našli také Hustonovu sestru Anne a tu James rovněž poznal, dokonce znal přezdívku, kterou jí říkali, když byli malí. Vyjmenoval spoustu příhod, které spolu prožili a které James nikdy nemohl znát. Nakonec otec vzal Jamese i na sraz veteránů z Natomy. Poznal je, i když, jak sám řekl, hodně zestárli.

Po těchto zážitcích dlouho skeptický otec uvěřil, že jeho syn je převtělení amerického námořního pilota Jamese Hustona. Žádné jiné vysvětlení pro tyto skutečnosti dodnes nikdo nenabídl a nepodařilo se celou věc vědecky vysvětlit.

                                                                                                                 Zdroj: dailymail.co.uk

KAM DÁL: Šestiletý kluk našel zub megalodona.

Klíčová slova: