Jak se zbavit pavouků: Pomůže ocet, ale i skořice

Pavouci mimo jiné nesnáší vůni skořice, levandule a citronu
  |   zajímavost

V jarních a letních měsících se do našich domů a bytů dobývá celá řada nevítaných hostů. Patří mezi ně mimo jiné i noční můra řady z nás, pavouci. Naštěstí ale existuje hned několik tipů a triků, jak se jich jednoduše a levně zbavit.  

Největší motivaci dostat se do našich domovů mají pavouci sice spíše na podzim, to ale neznamená, že jsme před nimi po zbytek roku v bezpečí. Dokonce i na jaře a v létě tak není od věci se před touto nechtěnou návštěvou chránit pomocí několika jednoduchých způsobů.

Mátový olej

Ideálním způsobem, jak se zbavit pavouků, je použití esenciálních olejů. Pavouci totiž nesnáší vůni máty. Nejsou ale velkými fanoušky ani tea-tree, levandulového nebo růžového esenciálního oleje. Můžete tedy použít jakékoliv z nich.

Stačí jen naplnit lahev se sprejovým uzávěrem vodou nebo destilovanou vodou, nakapat do ní 15-20 kapek esenciálního oleje dle výběru a směs postříkat po bytě či domě. Ideální je soustředit se na oblast kolem oken.

Skořice

Pavouci dále také nemají příliš v lásce vůni skořice. Dokonce i toto aromatické koření vám pomůže s jejich vystěhováním. Stačí po pokojích strategicky umístit skořicovou kůru vcelku nebo si zakoupit svíčky s vůní skořice. Zafunguje obojí.

Ocet

Další možností, jak se pavouků zbavit pomocí lahve se sprejovým uzávěrem, je směs s octem. Stačí sprejovou lahev naplnit napůl octem a napůl obyčejnou či destilovanou vodou, nasprejovat ji do rohů a dalších strategických částí bytu či domu a máte vyhráno.

Jen se s octovou směsí vyhněte lakovaným povrchům, mohli byste je poškodit.

Citron

Další vůní, kterou pavouci přímo nenávidí, je vůně citronu. Nebojte se proto potřít půlkou citronu rámy oken. Pavouci budou od vašeho domu utíkat na míle daleko. Pomohou také čističe s citronovou vůní.

Eukalyptus

Pokud máte zahradu, vysázejte na ni eukalyptus a žádný pavouk se k vašemu domu ani nepřiblíží. Pokud ale nemáte na eukalyptový strom dostatek místa, můžete si pořídit také levanduli nebo mátu v malém květináči a umístit ji na vaši okenní římsu.

Zdroj: Country Living

KAM DÁL: Jak na spáry: Stačí vám jen jedna levná ingredience.

Klíčová slova: